12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Dömda för grov våldtäkt av 13-åring

Tre män i Sydnärke har dömts för grov våldtäkt mot barn. De tre männen drogade en 13-årig flicka och våldförde sig på henne. Männen döms till sex års fängelse vardera och ska gemensamt betala 205 000 kronor till den utsatta flickan.

Den 16 juni gick den 13-åriga flickan och 20-årig man in på toaletten och genomförde ett samlag. Det här hände i Sydnärke och de båda berättar att var frivilligt och att det inte förekom något tvång eller våld. Vad flickan inte visste om däremot var att delar av samlaget filmades av 20-åringens mobiltelefon.

Senare samma kväll kom den 13-åriga flickan till en lägenhet där 20-åringen fanns med några kompisar. De bjöd henne på Red Bull och Cola. Efter någon timma kände hon sig snurrig och ville gå från lägenheten. Då tog någon tag i hennes axlar och dunkade hennes huvud mot en vägg. Hon fördes in i en toalett där hon trycktes ned och blev fasthållen. Därefter genomförde tre män samlag med henne.

Först därefter fick den 13-åriga flickan ringa och få hjälp från platsen.

DNA-spår

Nu har tre män, samtliga i 20-årsåldern, dömts för grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten ser särskilt allvarligt på att männen utnyttjat 13-åringen i berusat tillstånd och att det med våld tvingat till sig samlag med henne.

De tre männen nekar till brotten. Men enligt tingsrätten har den 13-åriga flickan kunnat lämna en detaljerad och trovärdig berättelse om vad som hänt. Dessutom har de tre männen lämnat DNA-spår på flickan. Hennes berättelse stöds också av vad hon berättat för sin kompis och anhöriga efter händelse.

En av de tre männen, den 20-åring som även genomförde ett frivilligt samlag med flickan, döms även för det brottet som betecknas som våldtäkt med barn. Han borde ha förvissat sig om att flickan var över 15 år.

De tre männen döms till sex års fängelse vardera och de ska solidariskt betala 205 000 kronor i skadestånd till flickan. Männen är alla utländska medborgare och ska utvisas efter att de avtjänat sitt fängelsestraff. (KH)

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Commenting is not available in this channel entry.
Publicerad: 2019-12-26 10:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.