12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tennisbanor försvinner och ersätts av padel

Tennisbanorna i Kumla har gjort sitt. Kumla kommun ville hellre ha in padel här. Foto: Anders BjörkTennisbanorna i Kumla har gjort sitt. Kumla kommun ville hellre ha in padel här. Foto: Anders Björk

Kumlas tre utebanor i tennis vid Djupadalsbadet är snart borta. Det ska istället byggas nya padelbanor. - De kunde väl ha sparat en tennisbana alla fall, säger Tommy Thalbäck, ordförande i Kumla Tennisklubb.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Peter jakobsson
Konstigt att det inte förs en diskussion med klubben innan beslut tas??? Kanske är typiskt Kumla Kommun????
2020-05-25 18:18
Nike
Skulle väl gå bra och lägga padelbanorna bredvid istället. Lockar det folk till båda. Synd att tennisbanorna förvinner.
2020-05-25 18:35
Ragge
För några dagar sedan läste vi i NA om Kumla TK:s satsning på ungdomar. Kommunen verkar inte vara med på den satsningen. Beslutsfattare en bit från verkligheten är vanligt. Att Tommy dessutom inte verkar ha varit informerad finns det bara ett ord för...…...skandal.
2020-05-25 19:42
Bosatt i Kumla
Jag förvånas inte längre av Kumla Kommuns ointresse för stödja och främja föreningslivet och idrottlivet här i Kumla. Det är några få utvalda föreningar och klubbar som får det mesta av kommunens "uppmärksamhet" och uppbackning. Dock bertyder det inte att de föreningar är värda det men alla föreningar och klubbar i Kumla borde få samma förutsättningar och möjligheter.
2020-05-25 19:44
Viktor N
Så otroligt nonchalant mot en av Kumlas äldsta idrottsföreningar. Först utskuffade från Länsmansskogen till en mycket sämre plats och nu bara kör man bort dom utan att ens prata med klubben och erbjuda alternativ. Den citerade chefen verkar inte fatta att man spelar tennis utomhus på sommaren, svagt.
2020-05-25 20:01
Anders Friberg
Början till slutet var när banorna flyttades invid Djupadalsbadet. Den eller de som fick i uppdrag att planera och rita banorna saknade nödvändig kunskap. Gammal sjöbotten i kombination med öppen Närkeslätt är inget annat än dubbelfel för att prata tennisspråk. Visst är padel på allas läppar och den växer, men det är en relativt dyr sport i förhållande till tennisen om vi jämför timpriser. På vilket sätt gagnar det här beslutet fler barn och ungdomar att få upp ögonen för tennis? Om kommunens tjänstemän kontaktat styrelsen i tennisklubben hade ett större kunskapsunderlag kunnat tas i beaktan innan beslut fattades. Jag tycker att den tennisbana som Magnus Persson lagt ner sin själ i, kunde fått vara fredad. Nu när det inte blir så önskar jag de nya entreprenörerna lycka till.
2020-05-25 20:58
k
ja tjänstemännen på stadshuset tar sina egna beslut utan att lyssna det känns igen ..
2020-05-25 21:03
Eva
Jag trodde det var ett aprilskämt, men inser nu att kommunens fritidsansvariga än en gång trampat i klaveret vad gäller tennis. Hundratusentals kronor av våra skattepengar har lagts ned på de felplacerade banorna. Och nu ska de bara skrotas utan diskussion med Kumla TK eller banskötare Magnus Persson.
2020-05-25 21:38
Boule
Det är med det här som med boulebanan. Kommunen skiter i vad medborgarna tycker.
2020-05-25 22:06
Errol
Kanske dax att rösta rätt nästa val???
2020-05-25 23:49
Ek
Länsma nsskogen ska återställas med nya tennisbanor
2020-05-26 1:03
LARSSON
Varför blir man inte förvånad, Tur att det finns andra kommuner att spela i. Synd om ungdomarna som inte har körkort och har svårt att förflytta sig.
2020-05-26 7:37
tallbo
Blåsigt jo tack då blir det inte bra för padel heller är ännu känsligare för blåst om nån missat! banorna är helt felplacerade för racketsport.
2020-05-26 9:14
Johan S
Fattar inte, alla verkar ogilla hur kommunen styrs men ändå röstar man på sossarna eller moderaterna. Ogillar man hur det styrs så rösta bort dem. Främst är det väl sossarna i Kumla som kör över allt och alla.
2020-05-26 10:49
Jonny
Föga förvånande att ledningen i Kumla fattar populistiska beslut. Dom vänder kappan efter vinden och vill hela tiden satsa på det mest populära för stunden. Som influenserna på nätet som jagar snabba likes.
2020-05-26 11:09
Peter
2020 verkar bli det sämsta året i historien för oss som bor i Kumla kommun! Man vill bygga lagerlokaler på fin åkermark! I äldrevården har man skapat totalt kaos! Kolloniområdet vid idrottsparken ska det byggas på, inget alternativ har presenterats! Boulebanorna är flyttade in i skamvrån och idag slår man undan fötterna för tennisklubben! Alla dessa småchefer som verkar inom Kumla kommun har tydligen glömt att de ska arbetar FÖR innevånarna och inte emot!
2020-05-26 12:42
Anders
Som vanligt är Kumlanytt samlingspunkten för bakåtsträvare och gnällspikar. Vad är det ni inte förstår? Det är näst intill ingen som spelar på banorna och tennisklubben vill inte ta något mer ansvar för planerna. Misstaget gjordes för många år sedan när de flyttades till en plats med dåligt underlag. Beslutet nu är det mest självklara någonsin. Klart som tusan de ska lämna plats åt något som kommer öka aktiviteten För barn, unga och vuxna tiofalt. Bra beslut Kumla kommun, ut med det som inte längre attraherar spelare eller ideellt engagemang och in med framtiden. Tiden där bakåtsträvare och gnällspikar får styra agendan är förbi!
2020-05-26 13:53
Ola
Tidsfråga innan idrottsparken och hockeyhallen försvinner nu när kommunen säljer tomter till högst bjudande.
2020-05-26 15:17
Mats
Är väl inget nytt att kommunen prioriterar snett, så länge jag minns så är det bara kortsiktiga lösningar som görs. Hade dom tänkt till rätt från början när Djupadalsbadet byggdes och gjort en multiarena så hade det ju gynnat både cirkulationen av människor och idrottsföreningar.
2020-05-26 16:11
Jonny
Anders// Tennisklubben lockar barn och ungdomar. Padel spelas huvudsakligen av vita män i medelåldern med inkomst. På vilket sätt är det gnäll när människor anser att barn och ungdomar ska få möjlighet att spela tennis? Kumla TK satsar på barn och ungdomar. Men nu vill kommunen förstöra den möjligheten och istället satsa på padel vara målgrupp huvudsakligen består av vita män i medelåldern med inkomst. Money talks..i en kommun som styrs av det röda partiet som står upp för dom svaga i samhället.
2020-05-26 18:56
Thore Oskarsson
När tennisbanorna låg vid Drottninggatan var Kumla Tennisklubb en av kommunens största föreningar. Banorna var bra och det var roligt att spela där. Att få en tid att lira fick göras flera dagar innan. Varje dag och kväll var det full aktivitet på samtliga banor. Sen de flyttades till Kumlasjön har det inte varit lika roligt. Många gånger har de varit översvämmade. med det också ojämna. Förstår att intresset svalnar när man placerar dem som man gör. Att det finns intresse för tennis tvivlar jag inte på men förutsättningarna måste bli bättre. Att bygga padelbanor på samma mark tror jag inte kommer att lösa problemet med den dåliga marken. Vid Kumlabyn finns gott om mark och den är betydligt bättre där. En gång i tiden fanns även två tennisbanor där. Underlaget där var asfalt. Inte så kul att spela på. Sist jag var där såg det bedrövligt ut. Jag är säker på att intresset skulle öka om man byggde både en Padel och tennisbana där. Där blir det i alla fall inte översvämning.
2020-05-26 19:05
Anders Friberg
”Anders” gör sig till språkrör för Kumlanytt som en samlingsplats för ”gnällspikar och bakåtsträvare”. Jag vet inte om du är tennisspelare men jag är utövare och medlem i Kumla tennisklubb. Vi är en förening som många andra där ideella krafter är ett utdöende släkte. Det i kombination med att det krävs många timmar att hålla banorna i gott skick, gjorde det omöjligt för oss att fortsätta banskötseln. Med tanke på banornas placering är det närmaste ett omöjligt uppdrag. Men det finns en person som tagit sig an den utmaningen med bravur. Som ”gnällspik” vill jag lyfta fram eldsjälen Magnus Persson som lagt ner många timmar på att få bana 1 i fint skick. Jag tycker att bana 1 kunnat få vara kvar och kunnat samsas sida vid sida med padeln. Jag minns Sveriges storhetstid när vi var världsledande, avslutar en nostalgiker förlåt ”bakåtsträvare”.
2020-05-26 20:22
Lennart Björk
Sign Anders(utan efternamn)har säkert rätt i det mesta.Det jag funderar över är Anders entusiasm ang ökningen av 10-falt för barn-ungdom o vuxna.Jag vet inte om det finns nån padelklubb i Kumla som bedriver ungdomsverksamhet men det kommer väl ? F.ö har jag hört att kostnaden/Tim ligger på 75/100/delt i ett dubbelspel o har man ett par ungdomar som spelar 2 ggr/vecka så blir padel inget för fattiglappar.Lycka till.
2020-05-26 20:23
Magnus Persson
Kul att se att så många reagerar över hur beslut fattas och hur idrott ska bedrivas och vad de kostar dels för utövare och för samhället och kommuner! Idrott ska vara till för alla och viss idrott går i vågor framförallt individuell sport! Den som har synpunkter på att jag klagar får gärna ta kontakt med mig och framföra sina synpunkter!! Skicka sms till 0707198750 skriv "tennisbana" så ringer jag upp. Det ska nu göras en undersökning om hur besluten har gått till då styrelsen i Kumla tycker det är lite konstigt att det inte sparas en tennisbana åtminstone! Jag har gjort ca 750 timmar vid tennisbanorna och har aldrig fått hjälp av kommunen utan Kumlanytts hjälp. Efter de 2 första åren efter ca 500 timmar begärde jag att göra ett dike runt tennisbanan för att förbättra avrinning, trots att alla vet att de skulle skapa bättre förutsättningar samt montera en töjahäck mot vinden så hände ingenting! Så de har haft noll intresse och förståelse sen det byggdes där nere. De är en brunn på bana 2 som gör att den banan är alltid blötare så en dränkpump samt slang till andra brunnen har aldrig kommit till trots att alla känner till det sen de byggdes. Beräknad kostnad ca 5000kr så är problemet löst! Skulle 1 bana vara kvar så har vi idag sand som räcker i 5 år ca och linjer som räcker i 10 år. Så frågan är varför man kostar på för att sedan lägga ner! För mig är det okunskap! Så de innebär att vi har en kostnad för att ha bana 1 kvar i 10 år ca 5 000kr!
2020-05-27 0:27
Emil
Padel riktar sig till vuxna människor. Det bedrivs ungdomsverksamhet på tennisbanorna. Barn och unga behöver aktiviteter. Det pratades mycket om det innan coronan helt tog över. Kumla kommun har tydligen inte alls hört talas om att barn och ungdomar behöver röra på sig. Det finns gott om forskning om det. Så Kumla kommun väljer att helt enkelt riva tennisbanorna som barn och ungdomar använder till förmån för en padel hall. På vilket sätt gynnar det barnen? Det kostar pengar att spela padel. Nu säger säkert någon att tennis också kostar men det är en förening bakom som riktar sig just till barn och ungdomar. Hur ska arbetslösa föräldrar ha råd att boka padel hall till sina barn? Eller ska barn till arbetslösa och fattiga diskvalificeras från att få utöva racketsport i Kumla?
2020-05-27 9:57
Danne
Hejsan. Det finns väl 2 eller 3 Tennis banor vid Kumlahallen ? dock asfalt på dom, Men kanske går att fixa så det blir grusplaner istället för att bara stå som en döyta ?
2020-05-27 13:28
Anders
Anders(från annan mail) Kul att mitt inlägg engagerar. Låt mig förtydliga. -Att padel endast spelas av vuxna är rent felaktigt. Ni som påstår det har alldeles för lite kompetens att uttala er i denna fråga. Sätt er på avbytarbänken och låt de med kunskap prata istället. Sporten växer så det knakar och ungdomsverksamheten likaså. Tennisen är inte i närheten att visa sådan utveckling. Det som är en försvårande aspekt är just nu priset för att spela padel. Det är därför vi måste låta kommunen genomföra denna satsning så att priset hamnar i nivå med tennis eller liknande. Prisnivån nere i europa är betydligt bättre. När kommunerna förstår att detta kommer bli ett jättelyft för den generella folkhälsan kommer det försvinna tennisplaner överallt i Sverige. Titta bara på tennishallen i Örebro. De inser att verkligheten idag ser annorlunda ut och att man måste utvecklas för att inte "dö". De har mer spel än någonsin. -Anders Friberg. Jag tror du missuppfattar. Tennisklubben bär ingen skuld i detta. Banorna är felplacerade och svåra att sköta. Det jag säger är att allt har sin tid och att de flesta kommentarerna är bakåtsträvande och gnälliga grundade på en verklighet som ser väldigt annorlunda ut än att tennisen är en väldigt stor attraktiv sport. Faktum kvarstår. Padel ökar lavinartat och tennisen hänger inte med. Jag är bara saklig, självklart skall det som inte fungerar ge plats åt det som fungerar. Detta tar självklart inte bort de aktiva i tennisklubbens tidigare insatser på något sätt. Det är bara så att produkten Tennis är inte lika attraktiv längre. En produkt som inte längre är lika attraktiv förtjänar att stå tillbaka mot en som är attraktiv och starkt växande. Allt annat är galenskaper. - Alla som har någon form av eget intellekt förstår att detta inte är politik. Det är ett sakligt beslut där med all säkerhet tjänstemännen har argumenterat bra för sin sak. Tjänstemän som har ansvar för ekonomi, ungdomsverksamhet och folkhälsa. Kumlanytt blir här den enskilt största plattformen för att låta folk gnälla över sittande ledning oavsett fråga. Det är omöjligt att inte se även för den mest inbitna påhejaren av Kumlanytt. Tittar man tillbaka de 3 åren jag bott i Kumla så är det hårresande många kommentarer på Kumlanytt som hänger ut politiken för saker som de inte ens hanterar. Pinsamt. Så ja, Kumlanytt är sannerligen den största plattformen för att sprida politikerföraktet i Kumla. Och då bör det sägas att jag absolut inte är Sosse. Nåja, min ståndpunkt är densamma. Framtiden är här vare sig ni vill det eller ej. Om tennisplaner ligger på en plats som är svårskött, tennisklubben har svårt att locka ideella krafter och antalet spelade timmar på banorna är väldigt låga, ja då är det bara riva ut skiten och satsa på något som attraherar. Simple as that. Ha en fin kväll!
2020-05-27 14:58
KVM
Kumla kommun försämrar för fattiga och bran genom detta beslut. Padel är för människor som har pengar. Tråkigt att en kommun med rött styre går dom rikas ärenden.
2020-05-27 18:12
Per Olsson
Enkel fråga, någon som vet hur mycket det kostat att boka en bana vid anläggningen ifråga? Låter som en del debattörer tror att det vart gratis? Så är icke fallet . Enkel fråga 2: hur har man kunnat boka banorna ifråga? På ett enkelt o smidigt sätt ,dygnet runt, 7 dagar i veckan ... Njaa kanske inte. Vill efterlysa en enklare variant av spontantennisbana med typ gummiasfalt/asfalt där man kan slå några bollar när andan faller på!
2020-05-27 21:15
k
skriv en novell Anders..
2020-05-27 22:32
Anders Friberg
Svar till ”Per Olsson”. Så här står det på kommunens hemsida som svar på dina frågor: ”Vid Djupadalsbadet i Kumla finns tre utomhusbanor. Underlaget är grus. I badets reception finns möjlighet att låna två racketar och bollar. Kostnad för att boka banan som privatperson är 125 kr/timme. Det går bra att boka tennisbanor via länken Boka lokal. Här kan du enkelt se vilka tider som finns lediga och skicka in din bokningsförfrågan till oss via e-post. Spontanbokningar som är tätt inpå önskad speltid på utomhusbanorna bokas via Djupadalsbadets reception. Din förfrågan besvaras senast kommande vardag (bokningar gällande helgen ska skickas in senast fredag kl. 13.00). Du kan även ringa kommunens servicecenter på telefon 019-58 80 00 för bokning.”
2020-05-28 7:50
Lennart Björk.
Ordet är fritt o tack för det,men jag tycker att när man skriver ett inlägg så presenterar man sig med för o efternamn.Är jag fel ute ?
2020-05-28 9:33
KVM
Föreningar får bidrag av kommunen för ungdomsverksamhet. Ska ungdomar få bidrag direkt av kommunen nu så att dom kan spela padel?
2020-05-28 11:57
Anders Friberg
Svar till ”KVM”, det enda padelbidraget är de ungdomar vars föräldrar sponsrar ur egen plånbok. För de som vill spela tennis finns möjligheten kvar i Rackethallen.
2020-06-06 13:44
kh
Snart är det väl padelbanor överallt men jag tror att det blir som squash, folk kommer säkert att tröttna på padel oxå precis det som hände med squash. Vänta och se..............
2020-06-08 9:14
Peter jakobsson
Konstigt att det inte förs en diskussion med klubben innan beslut tas??? Kanske är typiskt Kumla Kommun????
2020-05-25 18:18
Nike
Skulle väl gå bra och lägga padelbanorna bredvid istället. Lockar det folk till båda. Synd att tennisbanorna förvinner.
2020-05-25 18:35
Ragge
För några dagar sedan läste vi i NA om Kumla TK:s satsning på ungdomar. Kommunen verkar inte vara med på den satsningen. Beslutsfattare en bit från verkligheten är vanligt. Att Tommy dessutom inte verkar ha varit informerad finns det bara ett ord för...…...skandal.
2020-05-25 19:42
Bosatt i Kumla
Jag förvånas inte längre av Kumla Kommuns ointresse för stödja och främja föreningslivet och idrottlivet här i Kumla. Det är några få utvalda föreningar och klubbar som får det mesta av kommunens "uppmärksamhet" och uppbackning. Dock bertyder det inte att de föreningar är värda det men alla föreningar och klubbar i Kumla borde få samma förutsättningar och möjligheter.
2020-05-25 19:44
Viktor N
Så otroligt nonchalant mot en av Kumlas äldsta idrottsföreningar. Först utskuffade från Länsmansskogen till en mycket sämre plats och nu bara kör man bort dom utan att ens prata med klubben och erbjuda alternativ. Den citerade chefen verkar inte fatta att man spelar tennis utomhus på sommaren, svagt.
2020-05-25 20:01
Anders Friberg
Början till slutet var när banorna flyttades invid Djupadalsbadet. Den eller de som fick i uppdrag att planera och rita banorna saknade nödvändig kunskap. Gammal sjöbotten i kombination med öppen Närkeslätt är inget annat än dubbelfel för att prata tennisspråk. Visst är padel på allas läppar och den växer, men det är en relativt dyr sport i förhållande till tennisen om vi jämför timpriser. På vilket sätt gagnar det här beslutet fler barn och ungdomar att få upp ögonen för tennis? Om kommunens tjänstemän kontaktat styrelsen i tennisklubben hade ett större kunskapsunderlag kunnat tas i beaktan innan beslut fattades. Jag tycker att den tennisbana som Magnus Persson lagt ner sin själ i, kunde fått vara fredad. Nu när det inte blir så önskar jag de nya entreprenörerna lycka till.
2020-05-25 20:58
k
ja tjänstemännen på stadshuset tar sina egna beslut utan att lyssna det känns igen ..
2020-05-25 21:03
Eva
Jag trodde det var ett aprilskämt, men inser nu att kommunens fritidsansvariga än en gång trampat i klaveret vad gäller tennis. Hundratusentals kronor av våra skattepengar har lagts ned på de felplacerade banorna. Och nu ska de bara skrotas utan diskussion med Kumla TK eller banskötare Magnus Persson.
2020-05-25 21:38
Boule
Det är med det här som med boulebanan. Kommunen skiter i vad medborgarna tycker.
2020-05-25 22:06
Errol
Kanske dax att rösta rätt nästa val???
2020-05-25 23:49
Ek
Länsma nsskogen ska återställas med nya tennisbanor
2020-05-26 1:03
LARSSON
Varför blir man inte förvånad, Tur att det finns andra kommuner att spela i. Synd om ungdomarna som inte har körkort och har svårt att förflytta sig.
2020-05-26 7:37
tallbo
Blåsigt jo tack då blir det inte bra för padel heller är ännu känsligare för blåst om nån missat! banorna är helt felplacerade för racketsport.
2020-05-26 9:14
Johan S
Fattar inte, alla verkar ogilla hur kommunen styrs men ändå röstar man på sossarna eller moderaterna. Ogillar man hur det styrs så rösta bort dem. Främst är det väl sossarna i Kumla som kör över allt och alla.
2020-05-26 10:49
Jonny
Föga förvånande att ledningen i Kumla fattar populistiska beslut. Dom vänder kappan efter vinden och vill hela tiden satsa på det mest populära för stunden. Som influenserna på nätet som jagar snabba likes.
2020-05-26 11:09
Peter
2020 verkar bli det sämsta året i historien för oss som bor i Kumla kommun! Man vill bygga lagerlokaler på fin åkermark! I äldrevården har man skapat totalt kaos! Kolloniområdet vid idrottsparken ska det byggas på, inget alternativ har presenterats! Boulebanorna är flyttade in i skamvrån och idag slår man undan fötterna för tennisklubben! Alla dessa småchefer som verkar inom Kumla kommun har tydligen glömt att de ska arbetar FÖR innevånarna och inte emot!
2020-05-26 12:42
Anders
Som vanligt är Kumlanytt samlingspunkten för bakåtsträvare och gnällspikar. Vad är det ni inte förstår? Det är näst intill ingen som spelar på banorna och tennisklubben vill inte ta något mer ansvar för planerna. Misstaget gjordes för många år sedan när de flyttades till en plats med dåligt underlag. Beslutet nu är det mest självklara någonsin. Klart som tusan de ska lämna plats åt något som kommer öka aktiviteten För barn, unga och vuxna tiofalt. Bra beslut Kumla kommun, ut med det som inte längre attraherar spelare eller ideellt engagemang och in med framtiden. Tiden där bakåtsträvare och gnällspikar får styra agendan är förbi!
2020-05-26 13:53
Ola
Tidsfråga innan idrottsparken och hockeyhallen försvinner nu när kommunen säljer tomter till högst bjudande.
2020-05-26 15:17
Mats
Är väl inget nytt att kommunen prioriterar snett, så länge jag minns så är det bara kortsiktiga lösningar som görs. Hade dom tänkt till rätt från början när Djupadalsbadet byggdes och gjort en multiarena så hade det ju gynnat både cirkulationen av människor och idrottsföreningar.
2020-05-26 16:11
Jonny
Anders// Tennisklubben lockar barn och ungdomar. Padel spelas huvudsakligen av vita män i medelåldern med inkomst. På vilket sätt är det gnäll när människor anser att barn och ungdomar ska få möjlighet att spela tennis? Kumla TK satsar på barn och ungdomar. Men nu vill kommunen förstöra den möjligheten och istället satsa på padel vara målgrupp huvudsakligen består av vita män i medelåldern med inkomst. Money talks..i en kommun som styrs av det röda partiet som står upp för dom svaga i samhället.
2020-05-26 18:56
Thore Oskarsson
När tennisbanorna låg vid Drottninggatan var Kumla Tennisklubb en av kommunens största föreningar. Banorna var bra och det var roligt att spela där. Att få en tid att lira fick göras flera dagar innan. Varje dag och kväll var det full aktivitet på samtliga banor. Sen de flyttades till Kumlasjön har det inte varit lika roligt. Många gånger har de varit översvämmade. med det också ojämna. Förstår att intresset svalnar när man placerar dem som man gör. Att det finns intresse för tennis tvivlar jag inte på men förutsättningarna måste bli bättre. Att bygga padelbanor på samma mark tror jag inte kommer att lösa problemet med den dåliga marken. Vid Kumlabyn finns gott om mark och den är betydligt bättre där. En gång i tiden fanns även två tennisbanor där. Underlaget där var asfalt. Inte så kul att spela på. Sist jag var där såg det bedrövligt ut. Jag är säker på att intresset skulle öka om man byggde både en Padel och tennisbana där. Där blir det i alla fall inte översvämning.
2020-05-26 19:05
Anders Friberg
”Anders” gör sig till språkrör för Kumlanytt som en samlingsplats för ”gnällspikar och bakåtsträvare”. Jag vet inte om du är tennisspelare men jag är utövare och medlem i Kumla tennisklubb. Vi är en förening som många andra där ideella krafter är ett utdöende släkte. Det i kombination med att det krävs många timmar att hålla banorna i gott skick, gjorde det omöjligt för oss att fortsätta banskötseln. Med tanke på banornas placering är det närmaste ett omöjligt uppdrag. Men det finns en person som tagit sig an den utmaningen med bravur. Som ”gnällspik” vill jag lyfta fram eldsjälen Magnus Persson som lagt ner många timmar på att få bana 1 i fint skick. Jag tycker att bana 1 kunnat få vara kvar och kunnat samsas sida vid sida med padeln. Jag minns Sveriges storhetstid när vi var världsledande, avslutar en nostalgiker förlåt ”bakåtsträvare”.
2020-05-26 20:22
Lennart Björk
Sign Anders(utan efternamn)har säkert rätt i det mesta.Det jag funderar över är Anders entusiasm ang ökningen av 10-falt för barn-ungdom o vuxna.Jag vet inte om det finns nån padelklubb i Kumla som bedriver ungdomsverksamhet men det kommer väl ? F.ö har jag hört att kostnaden/Tim ligger på 75/100/delt i ett dubbelspel o har man ett par ungdomar som spelar 2 ggr/vecka så blir padel inget för fattiglappar.Lycka till.
2020-05-26 20:23
Magnus Persson
Kul att se att så många reagerar över hur beslut fattas och hur idrott ska bedrivas och vad de kostar dels för utövare och för samhället och kommuner! Idrott ska vara till för alla och viss idrott går i vågor framförallt individuell sport! Den som har synpunkter på att jag klagar får gärna ta kontakt med mig och framföra sina synpunkter!! Skicka sms till 0707198750 skriv "tennisbana" så ringer jag upp. Det ska nu göras en undersökning om hur besluten har gått till då styrelsen i Kumla tycker det är lite konstigt att det inte sparas en tennisbana åtminstone! Jag har gjort ca 750 timmar vid tennisbanorna och har aldrig fått hjälp av kommunen utan Kumlanytts hjälp. Efter de 2 första åren efter ca 500 timmar begärde jag att göra ett dike runt tennisbanan för att förbättra avrinning, trots att alla vet att de skulle skapa bättre förutsättningar samt montera en töjahäck mot vinden så hände ingenting! Så de har haft noll intresse och förståelse sen det byggdes där nere. De är en brunn på bana 2 som gör att den banan är alltid blötare så en dränkpump samt slang till andra brunnen har aldrig kommit till trots att alla känner till det sen de byggdes. Beräknad kostnad ca 5000kr så är problemet löst! Skulle 1 bana vara kvar så har vi idag sand som räcker i 5 år ca och linjer som räcker i 10 år. Så frågan är varför man kostar på för att sedan lägga ner! För mig är det okunskap! Så de innebär att vi har en kostnad för att ha bana 1 kvar i 10 år ca 5 000kr!
2020-05-27 0:27
Emil
Padel riktar sig till vuxna människor. Det bedrivs ungdomsverksamhet på tennisbanorna. Barn och unga behöver aktiviteter. Det pratades mycket om det innan coronan helt tog över. Kumla kommun har tydligen inte alls hört talas om att barn och ungdomar behöver röra på sig. Det finns gott om forskning om det. Så Kumla kommun väljer att helt enkelt riva tennisbanorna som barn och ungdomar använder till förmån för en padel hall. På vilket sätt gynnar det barnen? Det kostar pengar att spela padel. Nu säger säkert någon att tennis också kostar men det är en förening bakom som riktar sig just till barn och ungdomar. Hur ska arbetslösa föräldrar ha råd att boka padel hall till sina barn? Eller ska barn till arbetslösa och fattiga diskvalificeras från att få utöva racketsport i Kumla?
2020-05-27 9:57
Danne
Hejsan. Det finns väl 2 eller 3 Tennis banor vid Kumlahallen ? dock asfalt på dom, Men kanske går att fixa så det blir grusplaner istället för att bara stå som en döyta ?
2020-05-27 13:28
Anders
Anders(från annan mail) Kul att mitt inlägg engagerar. Låt mig förtydliga. -Att padel endast spelas av vuxna är rent felaktigt. Ni som påstår det har alldeles för lite kompetens att uttala er i denna fråga. Sätt er på avbytarbänken och låt de med kunskap prata istället. Sporten växer så det knakar och ungdomsverksamheten likaså. Tennisen är inte i närheten att visa sådan utveckling. Det som är en försvårande aspekt är just nu priset för att spela padel. Det är därför vi måste låta kommunen genomföra denna satsning så att priset hamnar i nivå med tennis eller liknande. Prisnivån nere i europa är betydligt bättre. När kommunerna förstår att detta kommer bli ett jättelyft för den generella folkhälsan kommer det försvinna tennisplaner överallt i Sverige. Titta bara på tennishallen i Örebro. De inser att verkligheten idag ser annorlunda ut och att man måste utvecklas för att inte "dö". De har mer spel än någonsin. -Anders Friberg. Jag tror du missuppfattar. Tennisklubben bär ingen skuld i detta. Banorna är felplacerade och svåra att sköta. Det jag säger är att allt har sin tid och att de flesta kommentarerna är bakåtsträvande och gnälliga grundade på en verklighet som ser väldigt annorlunda ut än att tennisen är en väldigt stor attraktiv sport. Faktum kvarstår. Padel ökar lavinartat och tennisen hänger inte med. Jag är bara saklig, självklart skall det som inte fungerar ge plats åt det som fungerar. Detta tar självklart inte bort de aktiva i tennisklubbens tidigare insatser på något sätt. Det är bara så att produkten Tennis är inte lika attraktiv längre. En produkt som inte längre är lika attraktiv förtjänar att stå tillbaka mot en som är attraktiv och starkt växande. Allt annat är galenskaper. - Alla som har någon form av eget intellekt förstår att detta inte är politik. Det är ett sakligt beslut där med all säkerhet tjänstemännen har argumenterat bra för sin sak. Tjänstemän som har ansvar för ekonomi, ungdomsverksamhet och folkhälsa. Kumlanytt blir här den enskilt största plattformen för att låta folk gnälla över sittande ledning oavsett fråga. Det är omöjligt att inte se även för den mest inbitna påhejaren av Kumlanytt. Tittar man tillbaka de 3 åren jag bott i Kumla så är det hårresande många kommentarer på Kumlanytt som hänger ut politiken för saker som de inte ens hanterar. Pinsamt. Så ja, Kumlanytt är sannerligen den största plattformen för att sprida politikerföraktet i Kumla. Och då bör det sägas att jag absolut inte är Sosse. Nåja, min ståndpunkt är densamma. Framtiden är här vare sig ni vill det eller ej. Om tennisplaner ligger på en plats som är svårskött, tennisklubben har svårt att locka ideella krafter och antalet spelade timmar på banorna är väldigt låga, ja då är det bara riva ut skiten och satsa på något som attraherar. Simple as that. Ha en fin kväll!
2020-05-27 14:58
KVM
Kumla kommun försämrar för fattiga och bran genom detta beslut. Padel är för människor som har pengar. Tråkigt att en kommun med rött styre går dom rikas ärenden.
2020-05-27 18:12
Per Olsson
Enkel fråga, någon som vet hur mycket det kostat att boka en bana vid anläggningen ifråga? Låter som en del debattörer tror att det vart gratis? Så är icke fallet . Enkel fråga 2: hur har man kunnat boka banorna ifråga? På ett enkelt o smidigt sätt ,dygnet runt, 7 dagar i veckan ... Njaa kanske inte. Vill efterlysa en enklare variant av spontantennisbana med typ gummiasfalt/asfalt där man kan slå några bollar när andan faller på!
2020-05-27 21:15
k
skriv en novell Anders..
2020-05-27 22:32
Anders Friberg
Svar till ”Per Olsson”. Så här står det på kommunens hemsida som svar på dina frågor: ”Vid Djupadalsbadet i Kumla finns tre utomhusbanor. Underlaget är grus. I badets reception finns möjlighet att låna två racketar och bollar. Kostnad för att boka banan som privatperson är 125 kr/timme. Det går bra att boka tennisbanor via länken Boka lokal. Här kan du enkelt se vilka tider som finns lediga och skicka in din bokningsförfrågan till oss via e-post. Spontanbokningar som är tätt inpå önskad speltid på utomhusbanorna bokas via Djupadalsbadets reception. Din förfrågan besvaras senast kommande vardag (bokningar gällande helgen ska skickas in senast fredag kl. 13.00). Du kan även ringa kommunens servicecenter på telefon 019-58 80 00 för bokning.”
2020-05-28 7:50
Lennart Björk.
Ordet är fritt o tack för det,men jag tycker att när man skriver ett inlägg så presenterar man sig med för o efternamn.Är jag fel ute ?
2020-05-28 9:33
KVM
Föreningar får bidrag av kommunen för ungdomsverksamhet. Ska ungdomar få bidrag direkt av kommunen nu så att dom kan spela padel?
2020-05-28 11:57
Anders Friberg
Svar till ”KVM”, det enda padelbidraget är de ungdomar vars föräldrar sponsrar ur egen plånbok. För de som vill spela tennis finns möjligheten kvar i Rackethallen.
2020-06-06 13:44
kh
Snart är det väl padelbanor överallt men jag tror att det blir som squash, folk kommer säkert att tröttna på padel oxå precis det som hände med squash. Vänta och se..............
2020-06-08 9:14
Publicerad: 2020-05-25 17:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.