Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Succépjäs till Åmmebergs FH

Pjäsen belyser polariseringen mellan landsbygd och storstad.Pjäsen belyser polariseringen mellan landsbygd och storstad.

På lördag (5 oktober) ges dramakomedin ”Stenar i fickan” med Sundborns Teater i Åmmebergs Folkets hus.

Ur handlingen: Vad händer när det stora filmbolaget kommer till en liten ort för att spela in film. Vems berättelse är värd att berätta? Kan man bli som en statist i sitt eget liv? Följ med på den allvarligt roliga berättelsen om vägen till självkänsla och egenvärde för den lilla människan i periferin.

Polariseringen mellan landsbygd och storstad

Marie Jones pjäs Stenar i fickan har gjort succé världen över. Pjäsen tar ett både allvarligt och komiskt grepp på frågor om polarisering mellan landsbygd och storstad, om känslan av utanförskap på landsbygden, om vem som har tolkningsföreträde och om rätten till din egen berättelse. I Sundborns Teaters uppsättning förflyttas handlingen till Dalarna och Sverige.

Sundborns Teaters uppsättning har lovordats, bland annat för det fina skådespeleriet. ”Gedigen underhållning av god kvalitet”, utlovas.

På scenen synd Jon Karlsson och Mattias Åhlén. Föreställningen börjar klockan 18.30 och är 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive 20 minuters paus. Pausservering erbjuds.

Lokal arrangör är Åmmebergs Folkets hus förening. Medarrangörer är Askersunds Riksteaterförening, Riksteatern Örebro län och Region Örebro län. 

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2019-10-03 0:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.