23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stor renovering av Kommunhuset

Lite svårt att se kanske, men jodå Kommunhuset i Hallsberg finns kvar där bakom skynken och ställningar. Foto: Anders BjörkLite svårt att se kanske, men jodå Kommunhuset i Hallsberg finns kvar där bakom skynken och ställningar. Foto: Anders Björk

En omfattande renovering av Kommunhuset i Hallsberg är inledd. Den beräknas vara klar nån gång i november. Boman & Svan heter företaget som ska stå för allt jobb till en kostnad av 6,5 miljoner kr.

Renoveringen är indelad i fem etapper och inleddes vecka 25. Den första etappen handlar om att sätta upp byggställningar och skynken kring Stadshuset för att kunna utföra arbetet.

Hoppas vara klara under året

Det som sedan ska renoveras är bland annat tak, fasad, fönster, balkonger och trapphus. Man kommer att ta ett uppehåll under sommaren och förhoppningsvis ska allt vara klart i november. 

Det är dock inte helt säkert och kan dra ut över årsskiftet.

- Då byggställningar och skynken nu täcker utsidan är det inte lika lätt hitta entrén, men det har satts upp skyltar, säger Claes-Göran Claesson, förvaltningschef för drift och service i Hallsbergs kommun.

Örebroföretag med totalentreprenad

Boman & Svahn heter företaget som står för totalentreprenaden.

Ett företag från Örebro som grundades 2012 av Mikael Boman och Joakim Svahn. På deras hemsida står att läsa att de 2018 hade cirka 40 anställda.

Kostnaden för allt beräknas till 6,5 miljoner kr.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-07-03 12:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.