Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

SJ hotar att sluta stanna i Kumla på grund av stök

Klockan klämtar för Kumla. SJ är alla fall inte nöjda och kan sluta stanna vid stationen. Foto: Anders BjörkKlockan klämtar för Kumla. SJ är alla fall inte nöjda och kan sluta stanna vid stationen. Foto: Anders Björk

SJ går nu ut hårt och hotar med att tågen kan sluta stanna vid stationen i Kumla på grund av för mycket stök. Det gäller sträckan Örebro-Kumla-Hallsberg. - Vi kan inte acceptera vad som helst, säger Jan Kyrk från SJ till Sydnärkenytt.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Morgan
Och inte förens nu agerar kommunen på detta!! Tänk att det ska behövas att SJ och Tåg i Bergslagen ska behöva hota om att sluta stanna i Kumla pga. oroligheter innan våra lokala politiker fattar och inser hur det ser ut i Kumla. Detta är ju något som massor av människor (främst i sociala medier) pratat om i flera månader, ja kanske i år till och med. Det är osannolikt att våra folkvalda missat denna oro som spridit sig i Kumla den senaste tiden men fört nu agerar man alltså!! Ja ja bättre sent än aldrig.
2021-01-29 12:49
Ybot
I Japan har de så man måste ha biljett för att ens ta sig upp på perrongen. I kumla lär de inte vara några svårigheter att införa sådan lösning kan jag tycka. Någon annan lösning med att försöka få bort individerna än så kommer nog vara omöjligt om vi ska vara realistiska.
2021-01-29 13:25
Peter
Varför har kommunerna ansvar för vad som händer på SJ:s tåg? Det är väl de överbetalda cheferna på SJ som har ansvar för sin egen verksamhet?
2021-01-29 14:49
Svennis
Detta kan vi inte acceptera Sätt in civilklädda poliser som vistas i Kumla och på tågen på olika tider och kom inte med en polisbil med påslagna sirener för då har dessa individer försvunnit för länge sen. Varva civilklädd polis med väktare för det viktiga är att alla parter visar handlingskraft NU!!
2021-01-29 15:37
Lisbeth
Inget nytt.När vi skulle besöka vårt barnbarn i Stockholm 2019 på sportlovet fick tåget stanna vid örebro södra för att polisen skulle ta hand om två personer som misshandlat tågvärden.Tågvärden fick bytas ut.
2021-01-29 15:53
Annis
Varför ska de stökiga kriminella folket i regel slippa straff och de som måste åka tåg får ge sig? Är det så de inte kommer stanna i Kumla så har de stökiga vunnit på ett sätt. Vad hittar de på istället kapar taxi bilar? Det måste in åtgärder på en gång inte på längre sikt med olika möten.
2021-01-29 16:01
Agge
Känns delvis som att de styrande inte har förstått att Kumla har växt och att samhället har förändrats.Det gäller att ligga steget före hela tiden. Ingen polisstation !?
2021-01-29 16:21
Johan S
Svennis, enligt dig är ju Kumla en mycket trygg plats där alla kan känna sig säkra. Varför behövs då civilpoliser och väktare?
2021-01-29 17:16
Gubben
Man måste ju på polisstationen och i stadshuset veta vilka som är vandalerna. Eller är de pixlade och hemliga? Som Annis frågar: Vilken sida ska vinna?
2021-01-29 17:35
Butiksanställd
Det är väl inte konstigt med bråk? Dom som ställer till det behöver ju aldrig stå till svars för sina handlingar. Jobbar i butik och en massa snatteri, bråk och rånförsök anmäls till polisen. Trots att det finns bevis så som övervakningsfilm så går dom fria. Vad skickar det för signaler?? Måste tyvärr säga att det är rent ut sagt för jävligt. Är så fruktansvärt trött på drägget som ständigt får hållas utan någon som helst bestraffning. Sätt dit dom hårt första gången så kanske det har någon avskräckande effekt. Det är alldeles för mycket daltande. Vart ska det sluta?
2021-01-29 17:36
peterklippan
Kan inte kommunerna och polisen skriva ett nytt avtal så att det gäller även perrongerna så vi får det tryggt och lugnt i vår trygga stad"ironi".Vad f-n får vi för pengarna vad det nån som sa. Gör ert jobb polisen.
2021-01-29 17:49
Hogan
@Peter, ta ansvar för sin egna verksamhet är väl precis vad de gör i det här fallet...? @Peterklippan, ja polisen behöver börja göra polisarbete.. Men de lär även behöva betydligt vassare lagar och skärpta straff. Annars är de ju ute igen efter en kvart..
2021-01-29 18:05
Fd.Kumlabo
Att rättsväsendet spårat ut är ju inte svårt att se.Polismyndighet som lägger ner utredningar trots bevis av kamerabilder, åklagare som släpper förövarna strängt taget omgående, ungdomsanstalter som mest liknar ett fridtidshem som den in- tagne kan lämna hur lätt som helst.Det var skillnad på 50-60 talet i Kumla när Dubbelkarlsson och Bårman höll ordning, visserligen hade dom favören att det var lokala element till skillnad mot idag.Ett stort misstag är att det inte finns polis stationerad i Kumla, som förhoppningsvis borde se vilka som inte lärt sig vad som är rätt och fel i Sverige. Varifrån dessa individer kommer verkar det som flesta Kumlabor vet, så det borde inte vara så svårt för ordningsmakten att agera. Sätt in civilklädd polis samt vakter om nu inte polisen törs ställa upp.
2021-01-29 19:12
Anders Friberg
Vi har ett problem, ett samhällsproblem. Vi är alla en del av samhället, vi vill gärna tro och hoppas att polisen är lösningen. Istället bör vi reflektera kring vad orsaken till problemet är. Samverkan mellan hem, skola, socialtjänst och polis är inget nytt. Myndighetssekretess kan vara ett exempel som försvårar samverkan. Pandemin kan också vara en orsak som skapar tristess. Det finns helt enkelt väldigt lite att göra. Om det är ungdomar det handlar om, kommer det kommunala aktivitetsansvaret i ljuset. Att skapa meningsfull sysselsättning och bygga framtidstro är avgörande, när skolan inte är lösningen.
2021-01-29 19:54
Johan S
Anders Friberg, exakt det du säger har man sagt i 20 år. Men vad händer? Brottsligheten har bara fortsatt att öka. Det är ett systemfel. Sossarna måste tänka om. Det nya Sverige fungerar inte med deras politik.
2021-01-30 11:40
Erik
Håller med i vad många skriver, detta är ett exempel på Sveriges förfall. När man kommer till Sverige ska man välkomnas och tas om hand och man berättar då även att om man begår brott blir man utvisad. Då skulle vi få kvar alla de som sköter sig, busungar skulle skärpa till sig och de riktigt dumma bli utvisade. Problem solved.
2021-01-30 12:03
Olddriver
Kumla blir mer och mer känt. Förutom Kriminalvårdsanstalten och Konst på Hög, kan man snart lägga till Stationensomintefinns! Vore jag politiker skulle jag skämmas! Att göra uttalanden och hänvisa till samverkan gör ju inget alls. Förmodligen vet både polis och Kumla kommuns socialtjänst, eller borde veta, vilka det är som gör sitt bästa för att djäklas. Dags för berörda att göra något innan det är för sent!
2021-01-30 18:40
Anders Friberg
Sedan två mandatperioder utgörs majoritetsstyret av S+M, Johan S. Det är lätt att glömma bort, särskilt när kommunen dessförinnan haft obrutet S styre. På kommunal nivå blir inte politiken lika ideologisk eller polariserad som på riksnivå. Här blir mer pragmatism och se till kommunens bästa oavsett partitillhörighet. Jag tror att lösningen på kriminalitet på lokal nivå är långt mycket mer komplicerad än partifärg.
2021-01-30 21:36
Johan
Ja så här har det alltid varit i Sverige. Man får det man röstar på..
2021-01-30 23:02
Luttrad Kumling
Varför kan inte någon ta bladet från munnen och säga som det är att problemet består av att samhället inte har lyckats integrera ett antal unga män som företrädesvis har sitt ursprung från andra kulturer?
2021-01-31 9:33
Under 50
Tror att detta är ett hyfsat lätt problem att bli av med. Men det är viktigare att prioritera nya krukväxter osv runt om i kommunen verkar det som.
2021-01-31 16:05
Markus
Har så svårt att förstå sånt här... Bor själv inte i Kumla men varför går inte ett gäng starka kumlabor samman och visar var skåpet ska stå???? Man kan ju inte låta ett tiotal personer terrorisera och låta en hel stad lida?!?!
2021-01-31 20:59
GUNILLA
Jag blir förvånad varje gång när någon skyller på politiker oavsett partitillhörighet. Då vet man inte mycket om demokrati eller hur beslut fattas i olika frågor. När det gäller stöket i Kumla tror jag inte att det räcker med kameraövervakning och poliser utan det är mer komplicerat än så. Gör man dessa åtgärder flyttas ofta problemem till andra ställen. Polisen gör säkert sitt jobb men när det kommer till lagföring så blir det sällan någon påföljd. Samhällsklimatet har blivit tuffare och man ser ungdomar driva omkring och mycket droger cirkulerar. Då hjälper inte enbart kameraövervakning eller fler poliser utan det handlar också om förebyggande åtgärder såsom fler fritidssysselsättningar och samarbete med socialtjänsten och föräldrar där jag tror många föräldrar behöver inse att dom har ett ansvar för sina ungdomar. Tyvärr är det så att många föräldrar inte förstår det utan tar sina barn i försvar och det har ofta hänt när det gäller problem i skolorna. När det händer är det ofta lärarna som blir syndabockar och redan där skickar man fel signaler om vad som gäller trots att alla vet att det är eleven som begått fel. Det är det som också händer ute i samhället signalerna blir då helt fel till dessa ungdomsr när dom ser att det inte bli någon påföljd. Så det jag menar är att det måste bli en komplex lösning och inte bara en kosmetisk.
2021-02-01 7:41
Larsson
Detta problem har funnits i ett par år nu. Det är ofta som de skiter i att betala och står och käftar med den stackars konduktören som inte kan göra ett dugg mot dessa gäng. Dags att plocka bort friåkarna nu. Polis på tågen på lite då å då skulle ju inte skada. Slutar de att stanna tågen i Kumla så flyttar de säkert problemet till bussarna i stället.
2021-02-01 7:47
Kumla35
Det är ett lätt problem. För alla inblandade har mycket bra info med namn på dem som håller på. Och ja enkelt att lösa. In på förvaring med dem. Polis, kommun och alla måste samarbeta mot detta.
2021-02-01 22:01
Kundtjänst Sverige
Ser fram emot när stationen Mariedamm är i drift. Där får SJ inte sådan atmosfär. <Mariedamm nästa>, avstigning på höger sida. <A> <Välkomna till Mariedamm! Mariedamm nästa!> 😊
2021-02-03 8:40
Morgan
>>> Gunilla. "fler fritidssysselsättningar och samarbete med socialtjänsten och föräldrar". Så fler fritidsgårdar, samarbete mellan socialen och föräldrar skulle göra att problemet försvinner menar du? Tror du att dessa personer ens skulle bry sig om fritidsaktiviteter, eller om soc. talar om för dom att det dom gör är fel? Föräldrarna (som du själv är inne på) har förmodligen "skygglappar" på och tycker att det är samhället som gör fel, deras små barn är ju änglar. Nej, jag tror att det krävs MYCKET mer än så. Det ska till kännbara straff längre ner i åldrarna, kanske inte alltid fängelse (om det inte är en grov förseelse så klart) men något som gör att dessa personer får skämmas arslet av sig inför sina kompisar och släktingar. Det tror jag skulle avskräcka många och få dom att tänka en gång till innan dom hittar på en massa skit.
2021-02-03 17:09
Gunilla
Morgan. Det jag skrev var att det behövs flera insatser och polisens och socialtjänstens arbete är också en viktig del i det hela.Tyvärr så har tystnadsplikten skapat hinder för samverkan på både gott och ont. .
2021-02-04 6:33
Kumlabo
Varför pratar ingen om elefanten i rummet ?
2021-02-06 11:30
Ljsbeth
Reportage i Aftonbladet om stöket vid stationen och på tågen.Nu är vi inte bara kända för fängelset.Vad har hänt med Kumla?
2021-02-06 13:19
Annica
Det blev otryggt när flera ”aktörer” började köra tågen och tågnätet övergick till Trafikverket. Ingen personal på stationerna. Ingen att fråga vid krångel, bara digitala skyltar och anonyma utrop att lita till.
2021-02-06 19:51
Christer
Tycker att det enda vettiga för SJ är väl att man inte stannar vid Kumla då är problemet löst för deras personal. Barnen kan väl cykla eller gå till Örebro om dom nu måste dit, sedan finns föräldrarna som kan sköta transporten också. Detta är väl ett uppfostringsproblem och knappast en kommunal angelägenhet känns det som, samhället ska väl inte uppfostra, det gör föräldrarna exakt som i djurens värld.
2021-02-06 20:56
Morgan
Och inte förens nu agerar kommunen på detta!! Tänk att det ska behövas att SJ och Tåg i Bergslagen ska behöva hota om att sluta stanna i Kumla pga. oroligheter innan våra lokala politiker fattar och inser hur det ser ut i Kumla. Detta är ju något som massor av människor (främst i sociala medier) pratat om i flera månader, ja kanske i år till och med. Det är osannolikt att våra folkvalda missat denna oro som spridit sig i Kumla den senaste tiden men fört nu agerar man alltså!! Ja ja bättre sent än aldrig.
2021-01-29 12:49
Ybot
I Japan har de så man måste ha biljett för att ens ta sig upp på perrongen. I kumla lär de inte vara några svårigheter att införa sådan lösning kan jag tycka. Någon annan lösning med att försöka få bort individerna än så kommer nog vara omöjligt om vi ska vara realistiska.
2021-01-29 13:25
Peter
Varför har kommunerna ansvar för vad som händer på SJ:s tåg? Det är väl de överbetalda cheferna på SJ som har ansvar för sin egen verksamhet?
2021-01-29 14:49
Svennis
Detta kan vi inte acceptera Sätt in civilklädda poliser som vistas i Kumla och på tågen på olika tider och kom inte med en polisbil med påslagna sirener för då har dessa individer försvunnit för länge sen. Varva civilklädd polis med väktare för det viktiga är att alla parter visar handlingskraft NU!!
2021-01-29 15:37
Lisbeth
Inget nytt.När vi skulle besöka vårt barnbarn i Stockholm 2019 på sportlovet fick tåget stanna vid örebro södra för att polisen skulle ta hand om två personer som misshandlat tågvärden.Tågvärden fick bytas ut.
2021-01-29 15:53
Annis
Varför ska de stökiga kriminella folket i regel slippa straff och de som måste åka tåg får ge sig? Är det så de inte kommer stanna i Kumla så har de stökiga vunnit på ett sätt. Vad hittar de på istället kapar taxi bilar? Det måste in åtgärder på en gång inte på längre sikt med olika möten.
2021-01-29 16:01
Agge
Känns delvis som att de styrande inte har förstått att Kumla har växt och att samhället har förändrats.Det gäller att ligga steget före hela tiden. Ingen polisstation !?
2021-01-29 16:21
Johan S
Svennis, enligt dig är ju Kumla en mycket trygg plats där alla kan känna sig säkra. Varför behövs då civilpoliser och väktare?
2021-01-29 17:16
Gubben
Man måste ju på polisstationen och i stadshuset veta vilka som är vandalerna. Eller är de pixlade och hemliga? Som Annis frågar: Vilken sida ska vinna?
2021-01-29 17:35
Butiksanställd
Det är väl inte konstigt med bråk? Dom som ställer till det behöver ju aldrig stå till svars för sina handlingar. Jobbar i butik och en massa snatteri, bråk och rånförsök anmäls till polisen. Trots att det finns bevis så som övervakningsfilm så går dom fria. Vad skickar det för signaler?? Måste tyvärr säga att det är rent ut sagt för jävligt. Är så fruktansvärt trött på drägget som ständigt får hållas utan någon som helst bestraffning. Sätt dit dom hårt första gången så kanske det har någon avskräckande effekt. Det är alldeles för mycket daltande. Vart ska det sluta?
2021-01-29 17:36
peterklippan
Kan inte kommunerna och polisen skriva ett nytt avtal så att det gäller även perrongerna så vi får det tryggt och lugnt i vår trygga stad"ironi".Vad f-n får vi för pengarna vad det nån som sa. Gör ert jobb polisen.
2021-01-29 17:49
Hogan
@Peter, ta ansvar för sin egna verksamhet är väl precis vad de gör i det här fallet...? @Peterklippan, ja polisen behöver börja göra polisarbete.. Men de lär även behöva betydligt vassare lagar och skärpta straff. Annars är de ju ute igen efter en kvart..
2021-01-29 18:05
Fd.Kumlabo
Att rättsväsendet spårat ut är ju inte svårt att se.Polismyndighet som lägger ner utredningar trots bevis av kamerabilder, åklagare som släpper förövarna strängt taget omgående, ungdomsanstalter som mest liknar ett fridtidshem som den in- tagne kan lämna hur lätt som helst.Det var skillnad på 50-60 talet i Kumla när Dubbelkarlsson och Bårman höll ordning, visserligen hade dom favören att det var lokala element till skillnad mot idag.Ett stort misstag är att det inte finns polis stationerad i Kumla, som förhoppningsvis borde se vilka som inte lärt sig vad som är rätt och fel i Sverige. Varifrån dessa individer kommer verkar det som flesta Kumlabor vet, så det borde inte vara så svårt för ordningsmakten att agera. Sätt in civilklädd polis samt vakter om nu inte polisen törs ställa upp.
2021-01-29 19:12
Anders Friberg
Vi har ett problem, ett samhällsproblem. Vi är alla en del av samhället, vi vill gärna tro och hoppas att polisen är lösningen. Istället bör vi reflektera kring vad orsaken till problemet är. Samverkan mellan hem, skola, socialtjänst och polis är inget nytt. Myndighetssekretess kan vara ett exempel som försvårar samverkan. Pandemin kan också vara en orsak som skapar tristess. Det finns helt enkelt väldigt lite att göra. Om det är ungdomar det handlar om, kommer det kommunala aktivitetsansvaret i ljuset. Att skapa meningsfull sysselsättning och bygga framtidstro är avgörande, när skolan inte är lösningen.
2021-01-29 19:54
Johan S
Anders Friberg, exakt det du säger har man sagt i 20 år. Men vad händer? Brottsligheten har bara fortsatt att öka. Det är ett systemfel. Sossarna måste tänka om. Det nya Sverige fungerar inte med deras politik.
2021-01-30 11:40
Erik
Håller med i vad många skriver, detta är ett exempel på Sveriges förfall. När man kommer till Sverige ska man välkomnas och tas om hand och man berättar då även att om man begår brott blir man utvisad. Då skulle vi få kvar alla de som sköter sig, busungar skulle skärpa till sig och de riktigt dumma bli utvisade. Problem solved.
2021-01-30 12:03
Olddriver
Kumla blir mer och mer känt. Förutom Kriminalvårdsanstalten och Konst på Hög, kan man snart lägga till Stationensomintefinns! Vore jag politiker skulle jag skämmas! Att göra uttalanden och hänvisa till samverkan gör ju inget alls. Förmodligen vet både polis och Kumla kommuns socialtjänst, eller borde veta, vilka det är som gör sitt bästa för att djäklas. Dags för berörda att göra något innan det är för sent!
2021-01-30 18:40
Anders Friberg
Sedan två mandatperioder utgörs majoritetsstyret av S+M, Johan S. Det är lätt att glömma bort, särskilt när kommunen dessförinnan haft obrutet S styre. På kommunal nivå blir inte politiken lika ideologisk eller polariserad som på riksnivå. Här blir mer pragmatism och se till kommunens bästa oavsett partitillhörighet. Jag tror att lösningen på kriminalitet på lokal nivå är långt mycket mer komplicerad än partifärg.
2021-01-30 21:36
Johan
Ja så här har det alltid varit i Sverige. Man får det man röstar på..
2021-01-30 23:02
Luttrad Kumling
Varför kan inte någon ta bladet från munnen och säga som det är att problemet består av att samhället inte har lyckats integrera ett antal unga män som företrädesvis har sitt ursprung från andra kulturer?
2021-01-31 9:33
Under 50
Tror att detta är ett hyfsat lätt problem att bli av med. Men det är viktigare att prioritera nya krukväxter osv runt om i kommunen verkar det som.
2021-01-31 16:05
Markus
Har så svårt att förstå sånt här... Bor själv inte i Kumla men varför går inte ett gäng starka kumlabor samman och visar var skåpet ska stå???? Man kan ju inte låta ett tiotal personer terrorisera och låta en hel stad lida?!?!
2021-01-31 20:59
GUNILLA
Jag blir förvånad varje gång när någon skyller på politiker oavsett partitillhörighet. Då vet man inte mycket om demokrati eller hur beslut fattas i olika frågor. När det gäller stöket i Kumla tror jag inte att det räcker med kameraövervakning och poliser utan det är mer komplicerat än så. Gör man dessa åtgärder flyttas ofta problemem till andra ställen. Polisen gör säkert sitt jobb men när det kommer till lagföring så blir det sällan någon påföljd. Samhällsklimatet har blivit tuffare och man ser ungdomar driva omkring och mycket droger cirkulerar. Då hjälper inte enbart kameraövervakning eller fler poliser utan det handlar också om förebyggande åtgärder såsom fler fritidssysselsättningar och samarbete med socialtjänsten och föräldrar där jag tror många föräldrar behöver inse att dom har ett ansvar för sina ungdomar. Tyvärr är det så att många föräldrar inte förstår det utan tar sina barn i försvar och det har ofta hänt när det gäller problem i skolorna. När det händer är det ofta lärarna som blir syndabockar och redan där skickar man fel signaler om vad som gäller trots att alla vet att det är eleven som begått fel. Det är det som också händer ute i samhället signalerna blir då helt fel till dessa ungdomsr när dom ser att det inte bli någon påföljd. Så det jag menar är att det måste bli en komplex lösning och inte bara en kosmetisk.
2021-02-01 7:41
Larsson
Detta problem har funnits i ett par år nu. Det är ofta som de skiter i att betala och står och käftar med den stackars konduktören som inte kan göra ett dugg mot dessa gäng. Dags att plocka bort friåkarna nu. Polis på tågen på lite då å då skulle ju inte skada. Slutar de att stanna tågen i Kumla så flyttar de säkert problemet till bussarna i stället.
2021-02-01 7:47
Kumla35
Det är ett lätt problem. För alla inblandade har mycket bra info med namn på dem som håller på. Och ja enkelt att lösa. In på förvaring med dem. Polis, kommun och alla måste samarbeta mot detta.
2021-02-01 22:01
Kundtjänst Sverige
Ser fram emot när stationen Mariedamm är i drift. Där får SJ inte sådan atmosfär. <Mariedamm nästa>, avstigning på höger sida. <A> <Välkomna till Mariedamm! Mariedamm nästa!> 😊
2021-02-03 8:40
Morgan
>>> Gunilla. "fler fritidssysselsättningar och samarbete med socialtjänsten och föräldrar". Så fler fritidsgårdar, samarbete mellan socialen och föräldrar skulle göra att problemet försvinner menar du? Tror du att dessa personer ens skulle bry sig om fritidsaktiviteter, eller om soc. talar om för dom att det dom gör är fel? Föräldrarna (som du själv är inne på) har förmodligen "skygglappar" på och tycker att det är samhället som gör fel, deras små barn är ju änglar. Nej, jag tror att det krävs MYCKET mer än så. Det ska till kännbara straff längre ner i åldrarna, kanske inte alltid fängelse (om det inte är en grov förseelse så klart) men något som gör att dessa personer får skämmas arslet av sig inför sina kompisar och släktingar. Det tror jag skulle avskräcka många och få dom att tänka en gång till innan dom hittar på en massa skit.
2021-02-03 17:09
Gunilla
Morgan. Det jag skrev var att det behövs flera insatser och polisens och socialtjänstens arbete är också en viktig del i det hela.Tyvärr så har tystnadsplikten skapat hinder för samverkan på både gott och ont. .
2021-02-04 6:33
Kumlabo
Varför pratar ingen om elefanten i rummet ?
2021-02-06 11:30
Ljsbeth
Reportage i Aftonbladet om stöket vid stationen och på tågen.Nu är vi inte bara kända för fängelset.Vad har hänt med Kumla?
2021-02-06 13:19
Annica
Det blev otryggt när flera ”aktörer” började köra tågen och tågnätet övergick till Trafikverket. Ingen personal på stationerna. Ingen att fråga vid krångel, bara digitala skyltar och anonyma utrop att lita till.
2021-02-06 19:51
Christer
Tycker att det enda vettiga för SJ är väl att man inte stannar vid Kumla då är problemet löst för deras personal. Barnen kan väl cykla eller gå till Örebro om dom nu måste dit, sedan finns föräldrarna som kan sköta transporten också. Detta är väl ett uppfostringsproblem och knappast en kommunal angelägenhet känns det som, samhället ska väl inte uppfostra, det gör föräldrarna exakt som i djurens värld.
2021-02-06 20:56
Publicerad: 2021-01-29 12:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.