02 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sista chansen att se utställning i Sjöängen

Utställningen i Sjöängen finns tillgänglig resten av veckan för den som vill beskåda. Foto: Olle WidellUtställningen i Sjöängen finns tillgänglig resten av veckan för den som vill beskåda. Foto: Olle Widell

”Från huvud till hand – Då händer det”. Så heter den utställning som Sjöängens scenkonstavdelning arrangerar. Konstnärerna som ställer ut är Göran och Margareta Anneborg och utställningen kan ses i konsthallen och foajén till och med 23 mars.

Margareta och Göran Anneborg träffades när de utbildade sig på Slöjdföreningens skola i Göteborg, det som idag heter HDK, Högskolan för design och konsthantverk.

Fått många positiva vitsord

Margareta Anneborg kan titulera sig både keramiker och tecknare, en som ger kvällskurser i keramik och som gör textilapplikationer. Maken Göran, som är avliden sedan några år, kunde titulera sig formgivare, keramiker, tecknare, konstnär och skribent.

Utställningen visar keramik, glas, måleri, teckningar och applikationer av båda konstnärerna. Allt som de ställer ut tillhör familjen, inget är till salu. Det tycker säkert många besökare är synd. I den framlagda gästboken kan man läsa positiva och beundrande kommentarer från nöjda och imponerade konstintresserade.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-03-17 12:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.