19 April 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Publikfest när ÖSK kom till Åbytorp

Stene IF och ÖSK samlade för en gemensam lagbild efter måndagskvällens match i Åbytorp. Foto: Anders BjörkStene IF och ÖSK samlade för en gemensam lagbild efter måndagskvällens match i Åbytorp. Foto: Anders Björk

Örebro SK besegrade Stene IF med 8-3 när de gästade Kumla för åttondelsfinal i den lokala cupen. Men Stene ska ha all heder för sin insats och laget höll nästan ledningen till pausvilan.

Spelaren Marcus Olsson tippade på 200 åskådare inför matchen. Det kom det dubbla, minst. "Jag tyckte mig höra det var lite över 400", sade ordförande Bosse Karlsson på en bänk tittande på matchen.

Stene ledde nästan halva matchen

Stene skaffade sig 3-0 från matchstart efter att ha utnyttjat tre av sina bonusstraffar. Marcus Olsson, Pontus Borehed och Felix Möller gjorde målen. ÖSK reducerade till 3-1 rätt tidigt, men sen höll Stene emot riktigt bra.

Visst var ÖSK betydligt bättre och hade bollen större delen av tiden, men det var inte tal om någon utspelning. I 25:e minuten kom 3-2 på en nick som duktige målvakten Niclas Ljungstedt var på, men inte kunde hålla.

Sen höll Stene tätt i 20 minuter till innan Jake Larsson i halvlekens sista minut satte 3-3 ur väldigt snäv vinkel via ribban. Lite synd ledningen inte höll till paus, även om ÖSK  hade vunnit ändå.

I andra halvlek bytte ÖSK in lite mer namnkunniga spelare. Carlos Strandberg kom in. Agon Mehmeti. Mikael Omoh. Filip Rogic och Kevin Wrigth exempelvis. Och målen ramlade in med lite jämnare mellanrum.

Stene bjöd på artisteriet

5-0 slutade andra halvlek till ÖSK. Men Stene föll helt klart med flaggan i topp och man bjöd även på ett par artisterinummer som drog ner applåder från publiken. Linus Axegärd bjöd på en finurlig liten klack.

Och Hugo Oscarsson snurrade upp några ÖSK:are i andra halvlek så man kunde tro att det var han som spelade i Allsvenskan och de i division 6. Sen måste ju även straffräddningen av inbytte målvakten Kim Norén nämnas.

Felix Möller, Felix Frödin, Jonathan Hammander och Anton Jondelius. "Jag tyckte vi klarade oss riktigt bra ändå", enades Jonathan och Anton om.

Agon Mehmeti slog straffen, men Norén gick åt rätt håll och räddade och dessutom knep han returen med. "Det är kul att det börjar bli snurr här uppe igen, det var ju ett tag sedan", sa tre gamla Steneiter på publikplats.

Och jodå, visst ser framtiden ljus ut för Stene IF. Man har ett ganska ungt lag, leder division 6 och Bosse Karlsson kämpar på år efter år som ordförande.

Nämnvärt är även att flera ur publiken, som inte verkat vara vid Hagavallen så mycket tidigare, berömde den fina gräsmattan. Och undertecknad kan bara instämma, konstgräs i all ära, men fint naturgräs slår allt.