Logotyp Sydnärkenytt
29 March 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Stene i topp när Östansjö fick stryk

FOTBOLL: Det blev omkastat i toppen av herrarnas div 6 på onsdagkvällen när Östansjö åkte på sin första förlust i serien hemma mot Åmmeberg medan Stene bortaslog Frövi.

Hemma på Bäcksjövallen mötte Östansjö IF ett taggat Åmmebergs IF, som tog ledningen i 20:e minuten genom Adrian Hirvela.

0-1 stod sig i halvlek och sedan "lyckades" hemmalagets David Born på två minuter dra på sig två varningar och fick visas av  planen. Vilket inte gjorde det lättare för Östansjö att kvittera inför en publik på hela 174 personer. Istället kunde Åmmebergs Moshtaq Rezaei dra ner plösen med 0-2 i 80:e minuten. Det var andra raka segern för Björkvallens baroner.

Frövispelare surnade

Stene IF, som förlorade senast efter en holmgång mot Kurdiska FF, hade lite flyt när Frövi IK gjorde ett självmål efter en kvart. Sedan gjorde Linus Axegärd 2-0 strax före halvtidsvilan, psykologiskt viktigt, som det brukar heta. Hemmaspelarna  började surna till, drog på sig flera varningar men fick också en straff i 75:e och reducerade.  Men Stenes Anton Jondelius gjorde 3-1 några minuter senare och det blev slutresultatet.

Stene toppar tabellen efter sex omgångar med 15 poäng, följt av Örebro FK och Östansjö med 13 poäng var. Åmmebergs IF och Finnerödja IF parkerar i mitten av tabellen medan Lekebergs äör under strecket dock med färre spelade matcher.