Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Oenighet kring finansieringen
av utbildningsförbundet

Det nya M-huset på Alléskolan. Kommunledningen i Askersund vill se en delvis annorlunda finansiering av skolan. Foto: Henrik ÖstenssonDet nya M-huset på Alléskolan. Kommunledningen i Askersund vill se en delvis annorlunda finansiering av skolan. Foto: Henrik Östensson

Det har uppstått en konflikt i hur Sydnärkes utbildningsförbund, som driver Alléskolan, finansieras. I stort är nog de tre delägande kommunerna nöjda med hur skolan fungerar. Men kommunledningen i Askersund menar att finansieringen av skolan inte är helt rättvis.
– Vi vill att kommunerna ska betala exakt vad varje elev kostar. Det varierar ju, eftersom olika utbildningar, program, är olika dyra, menar Caroline Dieker, (M).

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2022-01-12 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.