Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Hockey säkrade nytt kontrakt

Erik Planeby gick från att vara spelare till tränare. En omställning som har funkat bra. Foto: Anders BjörkErik Planeby gick från att vara spelare till tränare. En omställning som har funkat bra. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey säkrade under söndagen nytt kontrakt i Hockeyettan när man borta besegrade Surahammars IF med 1-0. En match återstår, mot Nyköping hemma på onsdag.

Det krävdes en seger mot solklara jumbon Surahammar för att undvika pressen med en sista omgång där tabellettan Nyköping väntade. Och det var inte mycket som skiljde, men Kumlas mål efter 15:24 i första perioden räckte.

Bröder samarbetade vid mål

Målet gjordes av Gustav Haglund som kom in som nyförvärv till denna match. Gustav är bror till Oscar som också spelar i laget och Oscar assisterade till målet, även Victor Sandin fick en assistpoäng.

I målet höll Jonathan Frykholm nollan. Han motade 27 skott.

Glada kumlingar efter matchen. Foto: Kumla Hockey.

Segern innebar att Kumla nu har 28 poäng och då det skiljer fyra pinnar ner till Malung är alltså kontraktet klart. Sista matchen spelas på onsdag mot Nyköping på hemmaplan. En tabelletta som Kumla slog senast de gästade.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Ragge
Att med små ekonomiska muskler fixa detta är bra. Men med vilt kämpande spelare, bra tränare och hårt jobbande materialförvaltare och sportchef kunde det göras. GRATTIS!
2020-02-17 10:47
Ragge
Att med små ekonomiska muskler fixa detta är bra. Men med vilt kämpande spelare, bra tränare och hårt jobbande materialförvaltare och sportchef kunde det göras. GRATTIS!
2020-02-17 10:47
Publicerad: 2020-02-16 18:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.