Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Micke Pihel lämnar alltid avtryck"

Nina Hallor delar ut utmärkelsen ”Årets Tisare 2019”  till Micke PihelNina Hallor delar ut utmärkelsen ”Årets Tisare 2019” till Micke Pihel

ORIENTERING: I samband med OK Tisarens årsmöte delas utmärkelsen ”Årets Tisare” och för 2019 gick den till Micke Pihel med motiveringen ”Lämnar, dag som natt, avtryck efter sig, Både i och vid sidan av spåren.”

Anton Hallor Tisarens ”globetrotter”  Bild Privat

Årsmötet kunde summera att 2019 års verksamhet gått med plus och det beror på att klubben har arrangerat många tävlingar och haft olika arrangemang under året: Natt- DM, två Tisarträffar, Rallarrundan, Skytteorientering World Cup, Sverige Cupen och SM, två veteran-orienteringstävlingar, Naturpasset, Fyrklövern och en deltävling i vinterserien.

SM-medaljer

Klubben har haft World Cup-deltagare i Finland, Schweiz och Kina. SM-medaljer både individuellt och i stafett. Brons till Lilian Forsgren på Natt-SM, silver på Mix Sprint stafetten genom Josefin Tjernlund, Daniel Attås, Oskar Andrén och Lilian Forsgren. Ytterligare en silvermedalj på SM-stafetten och vilket lopp tjejerna gjorde. Ellinor Tjernlund, Lovisa Persson och så Josefin Tjernlund som bjöd på en spurt vi inte glömmer i första taget.

Mera medaljer blev det i orienteringsskytte som var en ny gren i klubbens verksamhet. Gustav Hindér tog brons individuellt och silver i lag på VM och en silvermedalj på World Cup i Danmark.

Anton Hallor har deltagit i Oceanmästerskapen, Australiska mästerskapen och Irländska mästerskapen.

Tisarens första SM-medalj för damer togs hem 2019 av Ellinor Tjernlund, Lovisa Persson och Josefin Tjernlund..
Stor ungdomsverksamhet

Klubben har haft Skogskul och Skärmskoj för de allra yngsta tillsammans med ledare och föräldrar och gruppen 10 – 16 år har deltagit i träningar, tävlingar och läger. När det gäller stafetter har klubben ofta mixat tjejer och killar så alla som vill kan vara med.

Trygg idrott

Riksidrottsförbundet har tagit fram en värdegrund som föreningar skall jobba efter.  En trygg idrott som är fri från mobbing, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Fyra grundpelare, glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel. De som är ledare från 2020 skall lämna in ett registerutdrag från polisen till styrelsen.

Omval av styrelsen

Styrelsen för 2020 består av Reinert Hallor ordf, Mats Nylin kassör, Oskar Andrén sekr. och övriga ledamöter är Nina Hallor, Bengt Åke Holgersson, Gustav Hindér och Magdalena Sjödin.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2020-02-09 3:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.