28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Julmarknad i perfekt vinterskrud

Ellinor och Therese Varga var två av besökarna vid torget under Julmarknaden under söndagen. Foto: Anders BjörkEllinor och Therese Varga var två av besökarna vid torget under Julmarknaden under söndagen. Foto: Anders Björk

Den tänkta musiköverraskningen dök inte upp. Men det blev rätt bra ändå när årets "Julmarknad" anordnades i Kumla på torget och vid bibblan.

- Jo, det var fantastiskt bra i år. Många knallar som anmälde sig, och en bra blandning av folk som kom på besök med såväl barnfamiljer, pensionärer och ungdomar och vädret var optimalt, säger Annelie Nilsson från Kumla Promotion.

Idol-Freddie kom inte loss

Det är Kumla Promotion som arrangerar Julmarknaden ihop med kommunen.

- Det var mycket mer folk än ifjol, oja, fastslår Annelie.

Den övveraskning man tänkt bjuda på dök dock inte upp. Det var Freddie Liljegren från Idol som skulle komma och sjunga. Men örebroaren Freddie är ett av två namn kvar i tävlingen och kom inte loss.

- Han har final i Globen på fredag att se fram emot och får inte åka iväg och uppträda innan dess. Det visste vi ju inte när vi bokade. Men det kommer fler gånger, och kanske kan vi få hit Freddie till nyår istället, avslutar Annelie Nilsson.

Det delades ut pengar till föreningar med. Detta gjordes kl 14 och det var ICA Maxi som stod för utdelningen.

100 000 kr sammanlagt spreds ut till olika föreningar. Kumla Skidförening, Kumla Golfklubb, Kumla/Sannaheds Hembygdsförening, AGA BTK, Kumla Bridge och Kumla Schack var de lyckligt utvalda.

Sex föreningar fick dela på 100 000 kr som ICA Maxi delade ut. Foto: ICA Maxi.
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Jennie Seilitz
Ponnyerna kom ifrån Folkatorp ridsportsällskap, som även bedriver ridskola i här Kumla.
2019-12-01 20:33
Jennie Seilitz
Ponnyerna kom ifrån Folkatorp ridsportsällskap, som även bedriver ridskola i här Kumla.
2019-12-01 20:33
Publicerad: 2019-12-01 19:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.