Logotyp Sydnärkenytt
18 April 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla tappade i slutet och bröt bortasvit

HOCKEY: Kumla Hockey var nära en ny bortaseger i Hockeyettan. Men 18:24 in i tredje perioden kvitterade Forshaga till 3-3 och därefter avgjorde de även på övertid.

Det var Kumlas första förlust på bortaplan i Hockeyettans fortsättningsserie. Innan hade man sex raka vinster och det var alltså ytterst nära att segersviten nådde sju, men så blev det icke.

Kvitterade med tom bur

Ställningen var 1-1 efter den första perioden. I början av andra gjorde Kumla två mål på 45 sekunder och gick upp till 3-1. Forshaga reducerade till 3-2 och tog i tredje perioden ut målvakten för kvittering.

Det blev ett lyckat drag, med en minut och 36 sekunder kvar kom 3-3.

1:10 in på övertiden avgjorde sen Anton Rhöse till värmlänningarnas fördel. Kumlas mål gjordes av Wille Ylitalo, Martin Eberhardsson och Robin Bringsén. Victor Wänghult hade två assist och har gjort 29 poäng på 13 matcher, en notering som gör att han leder poängligan överlägset.

I mål stod Jonathan Frykholm, han gjorde 36 räddningar.

Kumlas nästa match är på söndag hemma mot Lindlöven som leder serien. De är sex poäng före Kumla så vill Kumla vinna serien lär vinst krävas här. Det är dessutom en tio-kronas match så inträdet kommer vara gratis. (ABj)