Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Trio strålar samman i konsert

Äkta makarna Elain och Roger Olsson spelar kammarmusik tillsammans med Lotta Pettersson Van den Poel. Pressfoto.Äkta makarna Elain och Roger Olsson spelar kammarmusik tillsammans med Lotta Pettersson Van den Poel. Pressfoto.

Lördagen 12 oktober bjuder på en spännande konsert i Hardemo kyrka. Då stämmer pianisten Elain Olsson, violinisten Roger Olsson och klarinettisten Lotta Pettersson van den Poel upp i kammarmusikaliskt nummer.

Konserten beskriver man som bred med inslag av olika konstmusikaliska stilar. Mozart är en av mästarna som tolkas, liksom Milhaud och Chatjaturjan.

Välkända musiker

Elain Olsson, som många i Sydnärke nog känner väl till, är särskilt engagerad i just kammarmusik. Hon har bland annat drivit musikserier i genren vid Säbylunds herrgård och Rörstrands museum, samt undervisat i kammarmusik vid Kävesta folkhögskola under många år.

Lotta Pettersson Van den Poel med klarinetten i högsta hugg. Pressfoto.

Roger Olsson i sin tur är konsertmästare i Svenska kammarorkestern och primarie i Wirénkvartetten. Han började spela fiol redan som femåring och anställdes i Svenska Kammarorkester år 1995. Wirénkvartetten har funnits sedan början på 90-talet och har under året blivit ett välrenommerat namn. Stråkkvartetten spelar särskilt kammarmusik i det lilla och intima formatet. 

Sköter klarinetten

Komplett blir trion med Lotta Pettersson Van den Poel, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Antwerpens Musikkonservatorium i Belgien. Lotta har även deltagit i flera så kallade ”masterclasses” för professor i klarinett, Yehuda Gilad.

 Lotta är anställd i Västerås Sinfonietta och i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Utöver det frilansar hon, bland annat med olika kammarmusikgrupper. 

Datum och tid

Konserten i Hardemo kyrka sker ördag 12 oktober kl. 18. Evenemanget är gratis.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2019-10-02 13:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.