Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

ICA i Pålsboda nöjda med "ny" butik

Nick Zand Karimi driver ICA i Pålsboda. Han är tillfreds med ombyggnaden i butiken som skett. Foto: PrivatNick Zand Karimi driver ICA i Pålsboda. Han är tillfreds med ombyggnaden i butiken som skett. Foto: Privat

ICA i Pålsboda har gjort en rejäl upprustning. Kyl- och frysdiskar och belysning tillhör det som bytts ut. Kostnaden hamnade på tre miljoner kr, men nu kan man spara 35 procent i årlig elförbrukning.

Butiken har byggts om etappvis och för ett par månader sedan stod den helt klar i sin nya gestalt. Ombyggnaden var ett måste då nya direktiv från EU om F-gas förordning löper i kraft från och med 2020.

Sparar mycket i elförbrukning

- Det är ett förbud som inträder från EU, så när vi bytte ut alla kyl och frysdiskar passade vi även på att byta belysning och att bygga om butiken, säger Nick Zand Karimi som driver ICA i Pålsboda.

Det har blivit klart mer utrymme för färskvaror. Foto: Privat

Det har han gjort i lite mer än ett år. 27-årige Nick tog över efter Christer Johansson, som tragiskt gått ur tiden. Nick är från Örebro och har tidigare jobbat på två ICA-butiker där och på ICA Maxi i Kumla.

Kostnaden för hela ombyggnaden landade på drygt tre miljoner kr. Halva den summan har man fått av Jordbruksverket och Region Örebro Län som hjälpt till med bidrag. Men nu kommer man att kunna spara in 35 procent på förbrukning av el jämfört med tidigare.

Även om butiken inte byggts ut till ytan så anser Nick att man fått mer plats när man strukturerat om innehållet. Bland annat ges betydligt mer plats nu åt frukt och grönt och färskvaror.

"Butik säkrad i många år"

- Butiken upplevs rymligare nu och enklare att handla i. Tidigare var det lite för tajt, fastslår Nick.

Att göra en större upprustning har funnits i tankarna ett bra tag, även på Christer Johanssons tid. När man väl tog tag i det tyckte Nick det var lika bra göra lite extra mot vad som var tvunget.

En modernare och fräschare butik har man fått, anser Nick Zand Karimi.

- Vi tyckte till exempel det var lika bra att byta all belysning, när det ändå var lite rörigt som det var.

Nu ska framtiden se ljus ut för ICA i Pålsboda.

- Kort och gott kan man säga att butiken är säkrad så att den kan finnas i många år till. Vår personal har möjliggjort denna ombyggnation genom sitt engageman, avslutar Nick Zand Karimi.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Elliezone
Butiken har blivit kanon, trevlig personal, bara synd att man plockat bort mycket i sortimentet som tex av de billigare varianterna på varor. Annars bara tummen upp.
2019-10-05 12:45
Jonas
Tycker det blivit betydligt sämre, annonsvarorna är allt som oftast slut. Tidigare ville jag gynna min lokala handlare men den känslan har jag tappat helt tyvärr.
2019-10-10 11:20
Elliezone
Butiken har blivit kanon, trevlig personal, bara synd att man plockat bort mycket i sortimentet som tex av de billigare varianterna på varor. Annars bara tummen upp.
2019-10-05 12:45
Jonas
Tycker det blivit betydligt sämre, annonsvarorna är allt som oftast slut. Tidigare ville jag gynna min lokala handlare men den känslan har jag tappat helt tyvärr.
2019-10-10 11:20
Publicerad: 2019-10-05 11:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.