14 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hardemo läste så det knakade

Ine bara läsning: Hardemos elever gjorde även fina blommor! Foto: Birgitta KinanderIne bara läsning: Hardemos elever gjorde även fina blommor! Foto: Birgitta Kinander

Under vecka 46 gick den nationella Barnboksveckan av stapeln och så även den nationella Läsdagen. Det passade Hardemo skola på att fira!


Barnboksveckan och den nationella Läsdagen firas varje höst i november. Hardemo skola hängde på och arrangerade en rad olika läs-relaterade evenemang.

– Naturligtvis läste barnen på många olika sätt. Enskilt, grupper med faddrar, läst för förskolebarnen och lyssnat till högläsning. De har haft tillgång till många olika genrer som personalen lånat på Folkbiblioteket, bokpoolen där pedagoger kan låna flera böcker med samma titel, vilket passar vid kompisläsning. De har illustrerat böcker och skrivit egna berättelser och faktatexter, berättar Brigitta Kinander på Hardemo skola.

Träffade författare

I Hardemo finns även en grillkåta där man också eldat och lyssnat till sagor i brasans mysiga sken.

Veckan avslutades med ett författarbesök av Kristina Collén. Hon skriver barnböcker med Detektiv Alma i huvudrollen. ”Kluriga Alma är detektiven som löser fall med sina två A, som i autism och ADHD”.

- Årskurs 4 fick läsa ett utkast till en av Kristinas nya böcker och kom med sina egna tankar kring det lästa, säger Birgitta Kinnander.

Mer pyssel av Hardemos elever. Foto: Birgitta Kinnander.
Jobbat med Monet

Under barnboksveckan passade skolan även på att visa upp höstens arbete kring temat ”Monet”, efter den franska impressionistiska konstnären.

– Eleverna tittade på filmen ”Linnea i målarens trädgård” och provade sedan på att skapa bilder utifrån flera olika tekniker:  silkespappersmålning, oljepastell och matolja samt måla med svampteknik.

Eleverna skapade även näckrosor med hjälp av servetter och cernitlera liksom vallmoblommor i silkespapper. Till allt detta gjordes även en båt i paper maché. 

– Dom passade även på att sjunga Broder Jakob på olika språk. Anhöriga var inbjudna till en härlig mingelkväll, avslutar Birgitta. (SW)

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-11-25 10:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.