02 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

De är redo för årets Kumlamässa

Alf Moberg och Annelie Nilsson från Kumla Promotion är redo att dra igång årets företagsmässa. Foto: Anders BjörkAlf Moberg och Annelie Nilsson från Kumla Promotion är redo att dra igång årets företagsmässa. Foto: Anders Björk

Det är torsdag förmiddag vid undertecknads besök i ishallen och jobbas för fulla puckar för att få klart inför fredagens invigning. Väggar och montrar och scen är uppsatta, nu återstår bara för de 70 utställarna att flytta in.

- Det är den femte företagsmässan som vi anordnar, säger Annelie Nilsson från Kumla Promotion, företagsnätverket som växt ordentligt det senaste decenniet.

Mer nätverkande än säljande

När ni bjuder in företagare vara med, vilka går ni ut till?

- Först och främst går vi ut till alla som är medlemmar hos oss. Därefter till alla som har ett registrerat företag i Kumla. Om det sen finns en önskan från andra än Kumlaföretag att vara med som inte konkurrerar med någon bransch som vi redan har är de välkomna att vara med.

Årets mässa började att planeras i november och själva ombyggnaden i ishallen startade Annandag Påsk då först mattor lades in. Under tisdag och onsdag har sen montrar och scen byggts upp.

- Att vara med här är ett sätt att visa upp sig för Kumlaborna, jag tror egentligen inte det är så många som säljer här på plats utan för de flesta handlar det om att visa upp sig och att bygga upp sitt nätverk, säger Alf Moberg.

Vem blir Årets företag?

Man har sålt 70 platser vilket är något färre än ifjol. Vissa delar dock monter. 

Kl 13 under fredagen invigs mässan av landshövding Maria Larsson som även ska dela ut pris till "Årets företag". Lokala artister spelar musik från scen, en trollkarl/illusionist underhåller och kocken Niklas Edgren bjuder på tips.

Kumls företagsmässa pågår fredag kl 13-19 och lördag 10-16.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kolle
Att de bjuder in alla som har ett registrerat företag i Kumla stämmer ej. Jag har mer än ett företag och har inte fått någon inbjudan att vara med.
2019-04-25 13:10
Kolle
Att de bjuder in alla som har ett registrerat företag i Kumla stämmer ej. Jag har mer än ett företag och har inte fått någon inbjudan att vara med.
2019-04-25 13:10
Publicerad: 2019-04-25 11:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.