Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Företag går ihop i ny fastighet i Askersund

Magnus Larsson, Anders Gustafsson, Helen Mononen och Michael Mononen. Foto: Askersunds kommunMagnus Larsson, Anders Gustafsson, Helen Mononen och Michael Mononen. Foto: Askersunds kommun

Hagabergs Mekaniska i Röfors och O.Bodins Maskin i Askersund kommer att flytta ihop i Ullavi industriområde i Askersund där en ny industrifastighet ska byggas.

Askersunds Industrifastigheter AB har ingått en avsiktsförklaring med Caladrius Holding AB om bygge av en ny industrilokal på Ullavis industriområde i Askersund, där de båda dotterbolagen Hagabergs och Bodins kommer att inrymmas. Detta meddelas via ett pressutskick under fredagen.

Flyttar in i december

De nya lokalerna beräknas vara klara för inflyttning i december 2020. Bygget görs av Askersunds Industrifastigheter AB, som sedan kommer att hyra ut till företagen Hagabergs Mekaniska AB och O. Bodins Maskin AB.

– I dagsläget finns Hagabergs i Röfors och Bodins i Askersund. Nu samlar vi båda verksamheterna under samma tak. Eftersom vi jobbar med samma produktionsprocesser inom båda bolagen kommer vi att kunna nå stora synergieffekter på det här sättet, det är naturligt steg att ta, säger Michael Mononen, som är styrelseordförande i båda bolagen.

Hagabergs och Bodins bildar Hagabergs Group inom Caladrius Holding, efter att Bodins förvärvats i april 2019. Båda företagen tillverkar tillbehör till truckar, men har olika profil.

– Hagabergs produktion är mer standardiserad och har större kundgrupper, medan Bodins är mer specialiserade och vänder sig till mindre kunder. De båda bolagen kompletterar varandra på ett utmärkt sätt, säger Michael Mononen.

Blir över 40 anställda

I dagsläget har Hagabergs 27 och Bodins 15 anställda. Askersunds Industrifastigheter är ett kommunägt bolag och vd Anders Gustafsson ser bygget av de nya lokalerna för Hagabergs och Bodins som en långsiktig satsning för båda parter.

– Det här innebär ytterligare utveckling av industriområdet i Ullavi och blir dessutom en utökning av Askersunds Industrifastigheters bestånd som skapar bättre förutsättningar för verksamheten, säger Anders Gustafsson.

Michael Mononen ser positivt på att Hagabergs och Bodins nu får Askersunds Industrifastigheter som hyresvärd.

– Vi vill investera i vår personal och i vår maskinpark, inte i lokaler. Det här är en perfekt lösning för oss och bemötandet från Askersunds Industrifastigheter och kommunen har varit väldigt bra och professionellt från första stund.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Rolf Karlsson
Verkligen kul och bra för Askersund, viktig utveckling för Askersund där Askersunds industrifastigheter med Anders i spetsen sett möjligheten att medverka vid en utveckling av i detta fall Hagabergs Group
2020-02-01 16:57
Rolf Karlsson
Verkligen kul och bra för Askersund, viktig utveckling för Askersund där Askersunds industrifastigheter med Anders i spetsen sett möjligheten att medverka vid en utveckling av i detta fall Hagabergs Group
2020-02-01 16:57
Publicerad: 2020-01-31 15:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.