Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Bröllopsbåten" ska viga giftasugna

Johan Bergsten, Emelie Vallerstein och Emelie Edström ligger bakom Johan Bergsten, Emelie Vallerstein och Emelie Edström ligger bakom "Bröllopsbåten" Foto: Ellen Elofsson.

Tre företagare i Askersund har tagit tag i att till sommaren ge möjlighet till vigsel på en vacker ö i Askersunds skärgård. Man kommer kunna viga som mest sex par åt gången.

Det är ägaren till frisörsalongen Salong Lux Emelie Edström, Wettervik-ägaren Johan Bergsten, som också är borglig vigselförrättare, samt floristen Emelie Vallerstein som äger Blommor och Blad, som ligger bakom idén.

"En drop-in känsla"

Vad är då bakgrunden till detta intiativ?

- Från början fanns det tankar att vi skulle ordna ett bröllopsevent tillsammans med visning bland annat, dra ihop ett gäng och många par gifter sig på en gång.

- Att det skulle vara enkelt, en drop-in känsla, att inte behöva ordna med allting själv, förklarar de båda Emiliorna.

Var kommer idén från?

- Jag såg en kollega som hade gjort något liknande, med en drop-in vigsel, då kom vi på att vi faktiskt har en båt som vi kan använda och på den vägen är det, säger Emelie Edström.

I juli blir det premiär

Hur skulle denna dag kunna se ut i stora drag?

-Grundtanken är att man ska kunna få sin dag gjord. Hår och makeup, blommor, vigsel, fotografering och lite specialitéer runt omkring och inte behöva betala speciellt mycket för det, säger Emelie Edström.

-Jag är borglig vigselförrättare, så vi tar båten ut till Grönön och där sker vigseln, sedan finns det möjlighet att få välja sång som framförs på båten tillbaka av två lokala tjejer som sjunger, säger Johan Bergsten. 

Man kommer kunna viga max sex par med fyra gäster vardera vid gifteventet. Det kommer att serveras en lättare lunch på båten och man ska samarbeta med lokala företag i största möjliga mån.

-Grejen är att kunna hålla detta en gång per år, då blir det troligtvis lite mer tryck och en efterfrågan. Då blir det ju också lite exklusivt. Det är inget minimum antal så den 4 juli kör vi under 2020, avslutar Johan Bergsten. 

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2020-01-03 11:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.