Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Friskvårdsdag med SPF Seniorerna Lerbäck

”Tänk positivt och var glad!” Det var budskapet på SPF Seniorernas friskvårdsdag vid natursköna Lerbäcks hembygdsgård, med sprudlande glada Birgitta Wallbom.

Birgitta Wallbom.

Hon är folkhälsoansvarig i distriktet och dessutom dess kontaktperson för Lerbäcksföreningen.
Se det som är möjligt, använd kroppen och knoppen: 1) Var fysiskt aktiv. 2) Träffa människor. 3) Var glad. Det är receptet för ett bättre liv.

Solhjärnor lever längre

Solhjärnor, med bra humör, lever längre än regnhjärnor. Med en penna i munnen kan du skratta. Mungiporna uppåt, påverkar hjärnans spegelneuron som påverkar sinnesstämningen och hälsan. Med många år på nacken har du mycket erfarenhet – använd den! Att vara glad, röra på sig, skratta och le. Visdomens paradox: litet är bättre än inget. Aktivitet, gemenskap och glädje kan lindra demens, som tyvärr drabbar många. 

Föreningens friskvårdsansvarige  Raine Norström och hans positiva medhjälpare hade laddat för tipspromenad och femkamp med bollkast, hästskokastning med mera.   

Kaffekorgarna kom fram och det bjöds på varm korv. Vinnare i femkampen var Christina Edetun, Lars-Göran Bergvall och Elisabeth Hellzon. Birgittas Janne vann tipspromenaden med Gun Alfredsson som tvåa och Inga-Lisa Nilsson som trea. 

Ordförande Harry Herrgård informerade om SPF Seniorernas politikerkontakter inför det stundande valet. Svar på frågor om äldreomsorg, boende, vård med mera har begärts från de lokala partierna. Ett 40-tal medlemmar deltog i mötet, som hölls i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. 

Vid nästa möte den 20 september i Tallbackskyrkan föreläser Göran Fogelström från Civilförsvaret ”Om krisen kommer”

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2018-08-20 9:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.