Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kaffepaus.Foto: Ove Edetun

Friskvårdsdag med SPF Seniorerna 

Ett 40-tal personer deltog vid SPF Seniorerna Lerbäcks Friskvårdsdag på Lerbäcks Hembygdsgård 17 augusti.

Harry Wallbom gick igenom föreningens höstprogram. Under Seniorfestival-veckan arrangeras tillsammans med kommunen och PRO Åsbro tipspromenad, kaffeservering med mera i Gamla stationshuset, Åsbro. En pubkväll planeras också med PRO Åsbro under hösten. Lättgympa blir det i Åsbrohallen på torsdagar, liksom boule onsdagar på samma ställe. Sommartid är boulen förlagd till Skyllberg med hårda matcher mellan damer och herrar.

Distriktets folkhälsoansvariga Birgitta Wallbom tog så över mikrofonen  och informerade om höstens hälsocirklar ”Balans i livet” i samarbete med Vuxenskolan. Nyttan av motion, balansträning, hälsosam mat, styrketräning med mera övas och diskuteras.

Tipspromenad och femkamp

Sedan vidtog programmet med tipspromenad och femkamp. Det blev hårda och roliga matcher med omväxlande goda och något mindre goda resultat. Femkampen vanns av Lars-Göran Bergvall med Gullmar Nilsson som god tvåa. Berit Andersson och Jan-Erik Eriksson delade förstaplatsen i tipspromenaden. Under tiden som dessa aktiviteter genomfördes fick man också med hjälp och ibland aktivt stöd, av Birgitta Wallbom att träna balans på några rätt svåra balansplattor. Det var ett uppskattat inslag i friskvårdsdagen.

Seniorkraft

Solveig Clefjord informerade om projektet Seniorkraft, ett samarrangemang mellan Region Örebro län, Örebro läns idrottsförbund, Sydnärkes Folkhälsoteam och kommunen. En grupp om ett 15-tal seniorer med behov av att komma ut och aktiveras erbjuds att delta i projektet.

Avslutningsvis bjöds på varm korv samtidigt som den medhavda kaffekorgen tömdes. Ytterligare ett uppskattat arrangemang av föreningens friskvårdsgrupp hade genomförts.

Nästa månadsmöte hålls 21 september i Bergsgården, Närkesberg med Hässelby-Anders och tipspromenad.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Sonja Cederlöf
SPF Seniorerna Lerbäcks eminente ordförande heter Herrgård i efternamn.
2017-08-21 18:56
Sonja Cederlöf
SPF Seniorerna Lerbäcks eminente ordförande heter Herrgård i efternamn.
2017-08-21 18:56
Publicerad: 2017-08-20 22:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.