Logotyp Sydnärkenytt
19 July 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Tredje gången gillt för Hallsberg

Guldmedaljer för alla! Örebro Läns Fotbollförbund var på Allévallen för prisutdelningen.

FOTBOLL: Länets bästa fotbollstjejer finns i Sydnärke. IFK Hallsbergs F19-lag besegrade på onsdagkvällen ÖSK Söder med 3-0 i JDM-finalen.

Med ettrigt försvarsspel och stundtals fyndiga kombinationer blev Hallsbergsvinsten övertygande efter 2-0 i paus.

De vitskrudade gästerna från Örebro hade märkbart svårt att få till ett eget spel. Det unga Hallsbergslaget, där alla numera har div 2-erfarenhet, lät dem inte få en lugn stund för att kunna bygga anfall.

Spiken i kistan

Istället kunde hemmalaget såga sig igenom ÖSK och både ta ledningen och utöka den. 1-0 var en show av Emilia Andersson på en passning av Majken Olsson. Kvicka Emilia skarvade till sig själv varefter hon nicklobbade i mål.

2-0 kom på ett inspel av Frida Danielsson till Emelie Eriksson, som efter ett motlägg kallt väntade in rätt läge för skottet.

Spiken i kistan för ÖSK blev ett distansskott av Tilda Lilja i början av andra halvlek. Tilda drev bollen ett 20-tal meter innan skottet seglade in över målvakten till stort jubel för hemmapubliken. Cirka 60 åskådare kunde räknas in den kylslagna och något blåsiga kvällen, en publik som nästa år ska kunna stå på en läktare om inget oförutsett inträffar. 

Lovande återväxt

Efter matchen blev det medaljutdelning av representanter för Örebro Läns Fotbollförbund.

-  Det är tredje gången vi möter ÖSK i en JDM final. Äntligen kunde vi få vinna! sammanfattar glade tränaren Henrik Svensson.

IFK Hallsbergs F19-lag består av spelare mellan 15 och 19 år gamla. Förutom spel i div 2-laget - slutade femma i serien efter en matt avslutning men galant klarade  målet att som nykomlingar hänga kvar - har en del av tjejerna ingått i IFK:s farmarlag i div 4 i samarbete med Vretstorps IF. Det laget med "påläggskalvar" slutade trea i serien.

Återväxten för Hallsbergs damfotboll ser minst sagt lovande ut.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2016-09-28 21:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla