25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

FÖRSLAG: Sarg från ishallen till Hardemo

Frakta sargen från ishallen i Kumla till en ny uterink i Hardemo, anser hockeymamman Anna Karlsson. Foto: PrivatFrakta sargen från ishallen i Kumla till en ny uterink i Hardemo, anser hockeymamman Anna Karlsson. Foto: Privat

Under första halvan av året ska sargen hos Kumla Hockey bytas ut. Kumlingen Anna Karlsson tycker att den då kan börja användas i Hardemo så att man får en ny hockeyrink där. Skötseln kan föräldrar ta hand om.

Så här skriver Anna Karlsson i sitt medborgarinitiativ:

"Jag vet att hockeyrinken i Kumla ishall kommer att bytas ut under 2020. Eftersom den gamla som fanns i Hardemo togs bort kring 2011 skulle jag vilja att den från ishallen installeras/ställs upp i Hardemo.

"Vet föräldrar som kan tänka sig skötsel"

Storleksmässigt tror jag kanske att från kortsida till kortsida vore lagom som längd. Jag vet flera föräldrar som skulle kunna tänka sig att sköta spolning och skötsel av rinken.

Ishallen byggdes 1988 och har haft samma sarg sedan dess. Foto: Kumla.se

Har man ingen användning av eller tänkt "skrota" Paviljongen, som finns bredvid, så vore det fantastiskt att få behålla den och utnyttja som omklädningrum och värmestuga. Kostnad för drift och underhåll skulle jag kunna tänka mig att gymnastikföreningen kan ta hand om (och finansiera genom bidrag från kommunen).

Jag har själv två barn aktiva i Kumla Hockey och vet att det är brist på istider. Tänk om vi kunde utnyttja rinken i Hardemo för allmänhet och vissa träningar! Fantastiskt!"

2,25 milj kr är budgeterat

Anna får frågan hur Kumla utvecklas av initiativet?

"En levande landsbygd! Friskvårdsaktivitet för invånare. Det bidrar med en förbättrad hälsa och sammanhållning för oss i Hardemo och även för de som kommer besöka rinken. Bra sätt att återanvända material inom kommun"

I kommunens upphandling står det att det är budgeterat 2,25 milj kr för arbetet. I det priset ingår byte av sarg, samt förändring av läktare i ishallen som måste göras för att få ett önskvärt resultat. Sargen i ishallen är från 1988.

Finns nån plan för vad som ska hända med den "gamla" sargen?

- I upphandlingen står det att avlastning av sargen, alternativt förmedla försäljning skall ingå. Arbetet är planerat att ske mellan 30 mars och 29 juni, skriver Föreningsservice hos Kumla kommun som svar på frågan.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

valle
Satsa på å sätt upp Sargen på Grusplanen vid IP...Där kommer den användas flitigt.... Där finns ju många kunniga personer som kan göra is.
2020-02-06 15:03
valle
Satsa på å sätt upp Sargen på Grusplanen vid IP...Där kommer den användas flitigt.... Där finns ju många kunniga personer som kan göra is.
2020-02-06 15:03
Publicerad: 2020-02-04 11:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.