Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Att drabbas av förvärvad hjärnskada som barn

"Att drabbas av förvärvad hjärnskada som barn." Under denna rubrik bjuder Askersunds föreläsningsförening in till föreläsning 21 oktober klockan 18 i Visholmen på Sjöängen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

När Askersundsbördiga Susanne Johansson var 4 år upptäckte läkarna en tumör på hjärnstammen. Beskedet följdes av operation och en lång och intensiv strålbehandling. En behandling som gav livslånga komplikationer.

Susanne Johansson berättar om hur det är att växa upp med dold funktionsnedsättning och samhällets, ofta stora, oförståelse för hennes situation. Hon lyfter även hjärnans fantastiska förmåga att läka med rätt träning. Föreläsningen belyser ett ämne som ofta är tabubelagt och förknippat med skam. Den syftar till att bryta tystnaden och bidra till ökad förståelse och ett bättre bemötande. 

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2018-10-20 9:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.