21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Festival för den biologiska mångfalden

Vid Åfallets Skogsträdgård, där det växer så det knakar, arrangeras festival på lördag med försäljning, föredrag och musik.Vid Åfallets Skogsträdgård, där det växer så det knakar, arrangeras festival på lördag med försäljning, föredrag och musik.

Biologisk mångfald, mänsklighetens miljöutmaningar, permakultur, skogsträdgårdar och situationen för världens skogar är temat för årets gröna festival som äger rum vid skogstorpet Åfallet, nära byn Haddebo, i södra Närke på lördag 13 juli.

Festivalen arrangeras för att lyfta hotet mot den biologiska mångfalden och klimatet, med fokus på olika lösningar, enligt pressmeddelande.

 - Vår överkonsumtion av naturresurser och dagens dominerande skogs- och jordbruksmetoder med kalhyggen, plantager, gigantiska monokulturer och kemikalier utgör ett hot mot den levande natur vi alla är beroende av. Vi vill lyfta upp möjliga dellösningar på dessa problem, säger en av arrangörerna Viktor Säfve.

På programmet står konserter, föreläsningar, verkstäder och marknad med grönsaker, plantor, fågelholkar, böcker, information om miljöorganisationer m.m. Festivalen öppnar kl 11 och håller på ända till kl 23.

Många medverkande

Medverkar gör bland andra: Love Antell, Thomas Tidholm, Six String Yada med vänner, Annevi Sjöberg, Jona Elfdahl, Grönskapet, Åfallet Skogsträdgård, Pomologiska sällskapet, Bergslagens trädvård, föreningen Skydda Skogen, Jordens vänner och bokförlaget Ordfront.

Arr: Hjärtats eko och Åfallet Skogsträdgård med stöd från LEADER Mellansjölandet.

Mer info: www.matskog.com

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-07-12 13:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.