Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Familjedag med veteranfordon
Åboholm Tived 10 maj kl 12-16

Det har blivit till en tradition att anordna familjefestligheter i Åboholm på Kristi himmelfärds dag, och således är snart tiden inne för årets arrangemang.

Arrangemanget har ett givet, och som det visat sig, publikdragande koncept med bland annat veteranfordonsutställning, underhållning, bakluckeloppis, fiskdamm och andra barn- och familjeaktiviteter samt servering av både korv och kaffe med hembakt.

Fordonsutställningen är indelad i två klasser, en för traktorer och en för övriga veteranfordon. Besökarna röstar fram årets vinnare i de båda klasserna.
För årets underhållning svarar ”Eastwood Brothers with friends” från Åsbro. De bjuder på mycket instrumentalmusik à la Shadows. som varvas med rock'n roll och Rockabilly.

Dragkamp med prestige

Sist på dagens program ligger den prestigefyllda dragkampen mellan Tived-Finnerödja. Mixade lag där starka kvinnor och män gör upp i tre dragningar om vilken bygd som ska kämpa hem ära och berömmelse.

Som sagt, en riktig familjefest på Kristi himmelfärdsdagen den 10 maj på en alldeles fantastisk idrottsanläggning där man känner sig nära naturen och djuren.

Arrangörer är Tivedsbygdens LRF, Tiveds Hembygdsförening och Tiveds IF, allt i ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2018-05-03 13:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.