Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Dömd för olovlig körning

Polisen såg hur mannen från Kumla tankade sin bil och körde iväg. Han var välkänd av polisen sedan tidigare, och stoppades lite senare. Det visade sig att han saknade körkort eftersom det var återkallat sedan tidigare.

Det här hände den sjätte maj 2018. Själv säger den 33-årige mannen från Kumla att det var en kompis som körde men som försvunnit från platsen, och det är en kompis han inte vill namnge.
Den andra oktober stoppade polisen 33-åringen 2019 igen. Den här gången körde han en moped där det krävs körkort. Själv säger mannen att han inte visste att det krävdes ett sådant för att få köra mopeden. Men tingsrätten konstaterar att det handlar om en moped med registreringsskyltar och att mannen borde förvissat sig om vad som gäller.
Nu har den 33-åringen från Kumla dömts för grov olovlig körning vid två tillfällen. Han döms också för ringa narkotikabrott. Han greps den första januari förra året då han missbrukat amfetamin.
Mannen från Kumla döms till 100 dagsböter à 50 kronor och han ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Han ska också ersätta staten med 645 kronor för provtagning och analys i samband med narkotikabrottet.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2020-02-08 8:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.