Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kvinnligt nätverk som ska inspirera

Nystartade kvinnliga nätverket inom Åsbro Näringsliv är igång på allvar. Över 30 företagare från hela Sydnärke har redan gått med. Hälften av dem fanns med vid första nätverksträffen.

Första nätverksträffen hos Stinas Ull och Skinn. Foto: Caroline Karlsson

- Nätverket består av en spännande blandning av branscher och erfarenheter. Det känns som en härlig mix av människor. Det här kommer att bli bra, säger Caroline Karlsson, initiativtagare och nätverksansvarig (bilden).

Första träffen hölls den 25 februari hemma hos Stinas Ull och Skinn i Odensvi. Stina Olofsson berättade om sitt företagande för de andra nätverksvännerna. Där drogs också riktlinjerna upp för den närmaste framtiden.

- Grunden är lagd. Vi har en ganska tydlig och gemensam bild av hur vi vill använda nätverket på bästa sätt, menar Caroline Karlsson (bilden).

Det innebär bland annat:

Att nätverksträffarna ska hållas ungefär en gång i månaden.

Att de ska hållas hemma hos de olika företagen enligt ett rullande schema.

Att det kan bli frukost-, lunch- eller eftermiddagsträffar.

- Många kvinnor driver sina företag ensamma och då kan det vara svårt att komma ifrån. Men om vi varierar tiderna kan det i alla fall passa för alla vid något tillfälle.

Lära av varandra

Beslut togs också om att nätverket i första hand ska ta vara på varandras kunskap och erfarenheter. Med det menas att det inte blir så många utifrån kommande föreläsare.

- Här finns kvinnor från en rad olika branscher, trädgård, ull, jordbruk, friskvård och annat. En del har hållit på under många år, en del har så gott som nystartade företag. Det måste vi ta vara på. Vi kan lära och inspirera varandra väldigt mycket, säger Caroline Karlsson.
- Det är tydligt att nätverket fyller ett behov. Vi är redan 33 kvinnliga företagare och jag är ganska säker på att vi blir fler.

Nästa träff med nätverket Åsbro Näringsliv Kvinnors Företagande blir i mars, exakt tid och plats är ännu inte bestämt. Caroline Karlsson har uppdraget att hela vårens program.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2015-02-28 13:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.