08 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hampus blev "king" och "prince" i ringen

Domaren höjer Hampus arm efter seger i finalen mot Ibrahim Baktari från Hammarby. Foto: Linda BromanDomaren höjer Hampus arm efter seger i finalen mot Ibrahim Baktari från Hammarby. Foto: Linda Broman

BOXNING: Talangfulle kumlingen Hampus Broman, från BS Tor, tog hem segern i "King of the Ring" i Borås. En av de största amatörtävlingarna i Europa. Han blev även utsedd till "Prince of the ring"

King of the Ring är en turnering som arrangerats i Borås sedan 2012. I år var det 450 boxare som deltog. Hampus boxades i junior A-klass, 64 kilo, vilket innebar att de han mötte var mellan 17-18 år gamla och välmeriterade. 

Slog stockholmare i finalen

I Hampus klass var det sju namn som deltog. I kvartsfinalen mötte han Cameron Suttle från Irland och vann med 5-0. I semifinalen väntade Mikkel Bruun från Danmark, det blev där seger efter teknisk knockout i rond 2.

I finalen mötte Hampus Ibrahim Baktari från Hammarby Boxningsklubb.

Foto: Linda Broman

- Hampus befann sig hela tiden på rätt distans och utnyttjade sin långa räckvidd och sina snabba fötter. Detta gjorde att Ibramhim, som hela tiden jagade Hampus, inte kunde komma åt honom utan blev ständigt kontrad.

- Hampus följde upp med flera attacker och snabba serier där han hittade in med sin långa uppercut. Det var en match där Hampus hela tiden hade kontroll och tog en betryggande seger, berättar mamma Linda Broman.

Går snart upp som senior

Inte nog med segern i sin klass. Hampus blev dessutom utsedd till "Prince of the ring". En utmärkelse som  delas ut till en av de främsta boxarna i hela turneringen, enligt en jury på plats.

- Nu är det ju i slutet av säsongen, men om två veckor är det SM i Köping och då hoppas Hampus att han ska ta sitt åttonde raka SM-guld. Efter det blir det ett par veckors uppehåll för att sedan satsa fullt ut som senior.

Foto: Linda Broman

Tidigare under året har Hampis tagit flera medaljer på stora internationella turneringar och han placerade sig som femma på EM i september. Hans tid som junior är dock snart över och en ny utmaning väntar.

- Efter nyår kommer Hampus att bli senior och kommer då att få möta boxare mellan 19 och 39 år. Den största förändringen är väl då att de börjar boxas utan hjälm, fastslår Linda Broman.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-11-26 12:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.