Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Intresserad av sommarteater?

Mellan 26 juni och 5 juli spelas föreställningarna upp i Hallagården om en fattig men kärleksfull familj. Foto: Gunnar ÖquistMellan 26 juni och 5 juli spelas föreställningarna upp i Hallagården om en fattig men kärleksfull familj. Foto: Gunnar Öquist

Är du sugen på att vara med i en lokal föreställning? Då har du nu chansen. I sommar kommer "Kastrullresan" spelas på Hallagården i Lekhyttan och nu i veckan ordnas infoträffar för intresserade.

Somrarna 2017 och 2018 satte Amatörteatersamverkan Örebro län upp familjeföreställningarna Katitzi och Flickan i fönstret på Hallagårdens djurpark i Lekhyttan. I sommar blir det ett nytt spel och nu i veckan hålls informationsträffar för intresserade.

Kastrullresan blir föreställning

I år sätter man upp Kastrullresan efter Edith Unnerstads bok med samma namn om familjen ”Pip-Larsson”.

Syftet är att göra en föreställning som framför allt hyllar gemenskapen och kärleken inom en familj, fattig på pengar och utrymme men rik på kreativitet och medmänsklighet. En familj där man får vara den man är och där olikhet är en styrka som man inte är rädd att hylla och visa upp.

En rolig, spännande och tänkvärd upplevelse för hela familjen.

För manus och regi svarar Elisabeth Brånsgård med erfarenhet av såväl studentspex i Örebro och sketchhumor i radio som ungdomsmusikaler på Sparbankbörsen i Fjugesta.

Nybörjare är välkomna

- Repetitionerna kommer inledningsvis att vara i Örebro och Fjugesta, men framåt maj flyttar man ut till Hallagården dit man lätt kan ta sig med buss. Föreställningarna spelas mellan 26 juni och 5 juli.

Inbjudan att delta går i första hand ut till ATSÖ:s 25 medlemsföreningar i länet, men andra intresserade är också välkomna. Tidigare erfarenhet är ett plus men inte en nödvändighet.

Nu i veckan hålls informationsträffar; på Musikpalatset i Karlskoga den 5/2 kl 18.30 och på Föreningarnas hus i Örebro dagen efter, samma tid. Det är bara att komma dit, ingen anmälan och inga förpliktelser.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Publicerad: 2020-02-03 11:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.