27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Allt det här ska ett komplett babypaket innehålla.

Nu är paketen på väg

I den stora salen i Kumla församlingshem lyste under tisdagen flitens lampa. För andra dagen i rad höll man på att färdigställa de babypaket som under hösten och vintern har tillverkats till behövande i andra länder. Bakom initiativet finner vi en 20 kvinnor stark grupp med känsla för textilarbete.

- Igår var vi tjugo stycken och idag är vi sjutton som håller på att plocka ihop allt, berättar Birgitta Bergsten och nickar menande mot alla de damer som jobbar på.

Varje färdigt paket läggs på hög för att sedan packas i säckar innan avfärd mot Holsbybrunn och stiftelsen Human Bridges stora lager. Det är stiftelsen som därefter ser till så att babypaketen når ut i vida världen.

Öppen för alla

Gruppen som arbetar med att tillverka babypaket träffas på församlingshemmet varannan måndag, udda veckor, mellan klockan 09.00 och 11.30. Extra hjälp med tillverkningen har man dock även fått på andra håll, bland annat av Bikupan i Kumla.

- Vi är en öppen grupp, så alla som vill vara med och hjälpa till är välkomna, säger Carina Grönkvist som också fanns på plats i församlingshemmet under tisdagen.

Armine var med och hjälpte till.
Viktigt arbete

En av dem som under dagen var med och hjälpte till att plocka ihop babypaketen var Armine, nysvensk med rötter i Armenien.

- Det känns bra att vara med och göra det här, menar hon.

För Armine, som kom till Sverige under förra hösten, var de två arbetsdagarna i församlingshemmet också ett tillfälle att öva sin svenska på.

- Man lär sig mycket av att komma ut och prata. Så har jag också mina barn som hjälper mig, berättar Armine.

Många paket

I slutändan blev det hela 267 babypaket fördelade på 33 platsäckar som nu lämnat Kumla och skeppats vidare till Holsbybrunn. Snart kommer de att befinna sig utanför Sveriges gränser.

För gruppen som fixar paketen blir det dock ingen vila. Nu börjar allt om och nya babypaket ska tillverkas. Den som vill och kan får gärna lämna textilier och material till pastorsexpeditionen.

- Just nu behöver vi mer frotté för den tog faktiskt slut, hälsar Carina Grönkvist.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Obs: Du måste ange en korrekt e-postadress.

Carina Grönkvist
Redan nu har vi fått svar från Human Bridge att paketen är på plats. Just nu packas sändningar som i dagarna skall levereras till Somalia och Albanien.
2017-02-01 16:20
Anny Larsson
Har just nu 2 säckar gosedjur. Rena och fina. Är det något intressant.
2019-05-30 16:19
Carina Grönkvist
Redan nu har vi fått svar från Human Bridge att paketen är på plats. Just nu packas sändningar som i dagarna skall levereras till Somalia och Albanien.
2017-02-01 16:20
Anny Larsson
Har just nu 2 säckar gosedjur. Rena och fina. Är det något intressant.
2019-05-30 16:19
Publicerad: 2017-01-31 21:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.