08 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tine sjunger in advent

Tine Röjås sjunger i Fylstakyrkan inför 1 advent. PressfotoTine Röjås sjunger i Fylstakyrkan inför 1 advent. Pressfoto

Sångerskan Tine Röjås är gästsolist när Fylstakyrkan arrangerar sin traditionella Adventskonsert lördag 30 november kl 18.

Vid årets Adventskonsert i Fylstakyrkan är Tine Röjås gästsolist. Tine kommer från Borgstena utanför Borås, men är nu bosatt i Boxholm, Östergötland. Hon är utbildad sångpedagog och musiklärare med en stor bredd, både i sitt sångregister och i sin repertoar. 

De två senaste åren har Tine medverkat vid Torpkonferensen under midsommarhelgen. Förra året vid en konsert med Lina Sandells sånger och i år framförde hon programmet ”A sacred tribute” tillsammans med Nils-Peter Vaggelyr. Ett program med sånger ur Alice Babs sakrala repertoar.

I konserten i Fylstakyrkan kommer  vi att få lyssna till många av våra fina advents- och julsånger där Tine är solist, och i flera av sångerna sjunger hon tillsammans med Fylstakyrkans kör.

Hopp för Leprasjuka

Konserten sker i samarbete med Lepramissionen och det blir information om deras viktiga arbete runt om i världen. Lepra - ”Världens äldsta sjukdom” - är fortfarande ett lidande för många människor, men det hoppfulla är att den går att bota med rätt behandling.

Det är fri entré till konserten, men det kommer att göras en behjärtansvärd insamling under kvällen  till Lepramissionens arbete. Alla är välkomna!

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-11-26 20:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.