23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lekebergsrevyn ger sig ut på turné

Lekebergs revysällskap gör en tidsresa i rekordårens gamla slagdängor och episoder. Morgan Deile, Sara Örtgård, Gunilla PihlbladLekebergs revysällskap gör en tidsresa i rekordårens gamla slagdängor och episoder. Morgan Deile, Sara Örtgård, Gunilla Pihlblad

Nu ger sig det drygt 20 åriga Lekeberrgs revysällskap ut på turné med showen ”Ljuva 60-tal”. Första gästspelet är i Kräcklinge torsdagen den 22 augusti kl 19.00. Sedan väntar Östansjö 14 september. - Det ska bli kul, säger Gunilla Pihlblad. Vi hoppas på stor publik och mycket sång och skratt

Och allt talar för detta. Kräcklingebygdens vänner bjuder på fri entré och Revysällskapet har med sig ett musikkryss med priser som biljetter till den kommande revyn i Fjugesta i höst om social nätverk.

Med Kräcklingebygdens vänner har revysällskapet redan ett etablerat samarbete. Gunilla Pihlblad regisserat sommarens bygdespel ”Kalabaliken i Nalavi, om Karl XIIs likfärd 1719, som gavs i fyra utsålda föreställningar.  Vid torsdagens föreställning är det alltså 60-talet som gäller. Varför denna nostalgi?

- Det började när vi var sex tjejer i Revysällskapet, födda på 50-talet, som gjorde föreställningen "Six in the sixties" för snart fem år sedan. Där hade vi enbart 60-talsmusik. Eftersom vi hade en massa bra musikbakgrunder så återanvände vi dem senare när Västernärkes hembygdsföreningen ville ha ett program på Snarve, berättar Gunilla Pihlblad.

Gav mersmak

- Detta gav mersmak, både hos oss själva och publiken, Vi värvade in några killar som också gillar den här musiken och så skapade vi ett koncept som vi kallar "Ljuva 60-tal". 

Den fast kärnan i gruppen har de senaste åren varit Gunilla Pihlblad, Sara Örtgård, Kajsa Henricson, Ingemar Bengtsson, Morgan Deile och Lennart Bernström.

- Nu har vi även med oss en betydligt yngre person, Erik Neograd som bara är 28 år. Men som är lika förtjust i 60-talsmusik som vi. Dessutom sjunger han väldigt bra. 

Det ena har gett det andra:

Utökad show

- Vid ett par tillfällen har vi gjort en utökad show,  tillsammans med två andra grupper, nämligen Askersunds Manskör och coverbandet Forever Young. Två fullsatta kvällar i rad både på Sparbanksbörsen och Sturepalatset i Kumla förra året. 

De tre olika grupperna varvar med musik och gör även en del tillsammans vilket upprepas med ett gästspel i Östansjö Folkets Hus den 14 september.

Dessutom har revysällskapets Ljuva 60-tal har mycket spelningar på äldreboenden, hembygdsgårdar, föreningsträffat. Närmast på schemat i höst är Dagcentralen Knuten i Hallsberg och Hörsta Blåbandsförening.

60-talet positivt

- Det som är speciellt med 60-talet är dels att det var en ny typ av musik och artister, både folklig och avancerad på samma gång. Att det var ett så snyggt mode och att hela samhällsutvecklingen var positiv. Vi som gör det här växte ju upp till detta, var barn och unga då. Därför känns det extra roligt att "få komma tillbaka". Vi uppmanar alltid till "spontan-allsång" och det kan jag lova inte är några problem. Till Kräcklingegården har vi för första gången med oss ett specialdesignat musikquizz med fina priser.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-08-21 21:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.