25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

(V) i länet stöder beslut om stopp

Vänsterpartiet i Örebro län stöder tanken på att inte släppa fram Stefan Löfvens regering i nuläget. Om det innebär ett extra val kan inte Vänsterpartiet hållas ansvariga, anser man.

Texten från verkställande utskottet, Vänsterpartiet Örebro län:

"Vänsterpartiet har med all rätt krävt respekt från Socialdemokraterna i den pågående regeringsbildningen. Att fyra partier gör en överenskommelse och förutsätter att det femte bara ska acceptera detta är oförskämt.

Dessutom att skriva in att Vänsterpartiet inte ska ha något inflytande på politiken är både respektlöst och dumdristigt, när man vet att hela överenskommelsen bygger på Vänsterpartiets stöd.

En överenskommelse kräver inflytande från alla parter! Vänsterpartiet i Örebro län har på ett distriktsstyrelsemöte i helgen diskuterat de olika alternativen och inser att det är en svår avvägning partistyrelsen och riksdagsgruppen nu har.

Örebrodistriktet stöder beslutet att inte släppa fram Löfvens regering i nuläget.

Vill ha inflytande

Nu måste det till respektfulla förhandlingar, där den dumdristiga klausulen, socialdemokratins acceptans av extremt nyliberala reformer och bevarandet av de reformer som Vänsterpartiet bidragit med de senaste fyra åren diskuteras på allvar.

Vi vill ha en lösning där Vänsterpartiet har inflytande på politiken den kommande mandatperioden. Här litar vi på partistyrelsens och riksdagsgruppens bedömning av vad som kan vara acceptabelt.

Om nu de förmodade förhandlingarna ändå leder fram till att Vänsterpartiet måste rösta nej på fredag, så är det socialdemokraternas och deras bundsförvanters ansvar att det blir så. Självklart stöder vi partiets ståndpunkt att säga nej till en m/kd-regering med sd-stöd.

Om vi hamnar i en extra valssituation, så kan det inte heller göra Vänsterpartiet ansvarigt. Återigen är det socialdemokraterna och dess bundsförvanter som är ansvariga! Verkställande utskottet i Vänsterpartiets Örebro-distrikt litar fullt och fast på att partistyrelse och riksdagsgrupp tar de beslut som är bäst för väljarna och partiet."

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-01-15 15:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.