15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianseger i avbruten regnmatch på Hea

Paraplyn uppfällda. Plötsligt började regnet ösa ner och ett snabbt besked togs om att bryta matchen. Foto: Anders BjörkParaplyn uppfällda. Plötsligt började regnet ösa ner och ett snabbt besked togs om att bryta matchen. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Indianerna segrade mot Masarna i tisdagens hemmamatch med 31-28. Matchen fick avbrytas efter tio körda heat när en störtskur drog in över Sannahed.

Det hade regnat under eftermiddagen i Kumla (vilken tisdag har det inte regnat denna säsong?) och banan var tungkörd, blöt och skitig när matchen drog igång. Indianerna trivdes inte alls med detta. 

Allt gick fel till en början

I stort sett allt som kunde gå fel gick fel de första heaten. Kenneth Bjerre kom 50 meter efter i första heatet. Ludvig Lindgren fick stopp i starten i andra heatet. "Pepe" fick stopp i ledning, på grund av bränd koppling, i tredje heatet.

Och som grädde på moset körde Joel Andersson in i lagkamraten Chris Holder i heat fyra i första kurvan och blev utesluten från omstarten.

2 670 åskådare fanns på plats för att se Indianernas sista seriematch 2019. 

Holder lyckades dock ensam vinna omstarten, men nästjumbon Masarna ledde som mest med sju poäng och det såg inte ljust ut för Indianerna. Men efter sladdpaus i heat 7 blev banan mer "normal".

Detta utnyttjade Indianerna direkt och tog två raka femettor och därefter 4-2 i heat 10. Plötsligt hade man vänt och ledde med 31-28 när matchen gick till pausvila. Då kom en ordentlig störtskur över arenan som höll i sig en kvart.

Bjerre visade bättring

Tävlingsledning och övriga inblandade tog då ett snabbt beslut om att bryta matchen, vilket de ska ha heder för att de kunde komma överens om på ett så snabbt sätt. Så segern gick därmed till Indianerna.

Har man kört minst åtta heat i en match räknas resultatet om en match avbryts. Ett par positiva besked hann Indianerna få i de heat som kördes. Kenneth Bjerre och Krystian Pieszezk. 

Bjerre började förvisso med ett helt misslyckat heat, men den formsvage dansken kom sen tillbaka med två raka heatvinster vilket förhoppningsvis stärkte hans självförtroende inför närmsta framtiden. 

Krystian Pieszezk plockade sju poäng på tre heat och blev med det bäste poängplockare i Indianerna. I ett par av heaten såg polacken riktigt vass ut och det är tydligt att han lärt sig att köra allt bättre i Sannahed. 

Sista seriematchen på torsdag

Masarna hade inte med skadade Antonio Lindbäck, men de hade ett spännande lag med flera förare man inte sett mycket av innan. Fransmannen Bellego var en av dem, och han skötte sig rätt bra, fem poäng på tre heat.

Unge polacken Oskar Fajfer var en annan, han slog Woffinden i första heatet. Men framförallt var det intressant att se unge Philip Hellström-Bängs på reserven. En förare som är den mest lovande Sverige fått fram på många år.

Hellström-Bängs vann sitt första heat, reservheatet, men därefter blev det bara en pinne till på två heat. Redan på torsdag kör Indianerna igen då man möter Dackarna borta i sista seriematchen.

Selvin får chansen mot Dackarna

Både Pieszczek och Bjerre kommer att missa den kampen då de har matcher i England som går före. Indianerna kommer att köra riders replacement för Anders Thomsen och låta Christoffer Selvin göra säsongsdebut.

Laget är klart för slutspel och nu handlar det bara om att vässa formen och inte åka på några skador inför slutspelet. Anders Thomsen saknas i torsdagens match med, men kan förhoppningsvis vara redo till slutspelet.

POÄNG: Krystian Pieszezk 7, Chris Holder 6, Kenneth Bjerre 6, Joel Andersson 4+1, Tai Woffinden 3+1, Ludvig Lindgren 3,  Piotr Protasiewicz 2+1. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-20 21:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.