24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu går vattnet att dricka igen

Efter larm om bakterier i vattnet från Kumla kommun är det nu fritt fram att ta sig dricka direkt från kran. Foto: Anders BjörkEfter larm om bakterier i vattnet från Kumla kommun är det nu fritt fram att ta sig dricka direkt från kran. Foto: Anders Björk

Tre vattenprover i rad har visat att vattnet är godkänt och utan bakterier. Kravet att koka vattnet hävs. Nu kan du dricka vattnet precis som vanligt.

Detta meddelande gick såväl Kumla som Hallsbergs kommun ut med på sina respektive hemsidor kring kl 16:40. "Tack för ditt tålamod. Arbetet med provtagning tar tid och vi är måna om att vattnet vi levererar till alla abonnenter är av god kvalitet. Tack också till alla på VA-verket som har jobbat på", står också att läsa.

Även ett SMS från SOSALARM kom till telefoner strax innan kl 16. "Hallsberg och Kumla meddelar att faran med otjänligt vatten är över. Kravet att koka vattnet hävs och du kan nu dricka det precis som vanligt", stod i SMS.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-26 16:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.