Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Vattenläckor både i Askersunds och Hallsbergs kommuner

Under slutet av förra veckan fick eldsjälarna som spolar isen vid Hjortkvarns skola beskedet att det var slutspolat ett tafg på grund av en vattenläcka. Även de som spolar isar i Askersund får avvakta trots perfekt väderlek för att spola is. Orsaken även där en vattenläcka.

​I förra veckan arbeta Hallsbergs kommun febrilt för att lokalisera och laga en vattenläcka i centrala Pålsboda. Nu är kommunens läck-resurser lokaliserade till Hjortkvarn där det finns en annan större läcka som under helgen fortfarande inte var lokaliserad. Vi har sökt Hallsbergs kommuns VA-chef för information utan resultat.

På Askersunds kommun förbjuds nu föreningar och privatpersoner som spolat isar under den senaste veckan att spola, eftersom det finns en vattenläcka i VA-nätet i Askersund som inte är lokaliserad. Stoppet för spolning är tillfälligt. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-01 12:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.