Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Varning för oväder i Sydnärke

Ett oväder är på väg in över Sydnärke. Det ska enligt prognoserna innehålla kraftigt snöfall och blåsig vind. SMHI ger en vädervarning på orange nivå, vilket betyder att vädret kan ställa till allvarliga konsekvenser för samhället.

Enligt gårdagens prognos skulle ovädret komma redan under morgonen över Sydnärke. Men än har det hållit sig borta när detta skrivs vid klockan 11:20. Alla fall i Kumla, även om det blåser snålt. 

Men betydligt värre väder är på väg. 

Så pass illavarslande att SMHI går ut med en orange varning, vilken är den näst kraftigaste varningen som finns (gul, orange, röd). 

Detta skriver SMHI: 

Under tisdagen och onsdagen tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott. 

Hur kan detta påverka?

- Mycket begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

- Förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

- Sannolikt elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer.

Enligt SMHI förväntas ovädret därefter försvinna under onsdag eftermiddag. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-07 11:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla