29 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vandalisering på flera håll

Med våren verkar lusten att förstöra komma. Polisen rapporterar om skadegörelse vid Sottern och på Kvarntorpshögen

Foto: Marianne Bister

Badviken vid Sotterns södra strand är ett populärt utflyktsmål sommartid, en av Hallsbergs kommuns allmänna badplatser. Det finns dessutom en mindre campingplats intill.

Nu har någon vandaliserat badplatsen, sladdat runt med fordon inne på gräsmattorna, slagit sönder samt kastat bord och soptunna i sjön. Skadegörelsen är polisanmäld.

Tidigare har någon även vandaliserat en badplats vid Tisaren.

Även Skulpturparken Konst på hög uppe på Kvarntorpshögen har utsatts för skadegörelse. Någon har slagit sönder en fot på ett verk som består av flera stående människoliknande skulpturer som sitter ihop. Även den skadegörelsen är polisanmäld.

Foto: Marianne Bister
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-05 8:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.