Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Våg av bensinstölder och
skadegörelse på fordon i helgen

Under helgen drabbades Hallsberg och Kumla av en våg av stölder och skadegörelse mot bilar. Bland annat bröts tanklocket upp på fem bilar på Nytorget i Hallsberg natten mellan lördag och söndag.

Det började redan natten till fredag då någon bröt upp tanklocket och slangade bensin från en bil på Fredsgatan i Hallsberg, den bilen skadades dessutom ordentligt på motorhuven. Natten till lördag skedde samma sak på Kårstagatan i Kumla.

Natten mellan lördag och söndag slog någon sönder flera rutor på en bil på Nytorget, där fick sedan fem bilar tanklocken uppbrytna och blev därefter av med bensin.

Samma natt stal dessutom någon båda nummerskyltarna på en bil på Allégatan i Hallsberg.

Natten mellan lördag och söndag bröt någon åter upp ett tanklock Kårstagatan i Kumla. Där hann man dock inte slanga någon bensin.

Även Askersund drabbades, då någon stampade på motorhuven till en bil parkerad på Loggatan.

Samtliga uppgifter kommer från polisanmälningar. På Polisen i Hallsberg meddelar förundersökningsledare Karin Eldblom att man i skrivande stund inte börjat utreda händelsernas samband. Anmälningarna går nämligen via Polisens centrala ärendehantering i Örebro och har i skrivande stund i nått poliserna i Hallsberg. (Hös)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-03 9:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.