31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skaraborgare på traktorsafari

Västgötar gjorde Sydnärke den äran med ett rullande besök. Foto: Alf AnneborgVästgötar gjorde Sydnärke den äran med ett rullande besök. Foto: Alf Anneborg

Ett gäng västgötar har rullat in i Sydnärke på sina fina gamla traktorer. Gubbarna har som tradition att göra en tredagarsresa med veteranerna och väcker givetvis uppseende när de intar en campingplats.

Semester innebär för de flesta avkoppling, ny miljö och någon resa kanske. Vid Tiveds handel i Sannerud stannade på onsdagen ett gäng glada västgötar till. Det var sju män med ständig semester, statsanställda kallade de sig, och en som ännu ej gått i pension. Det som förenade dem var ett intresse för motorer och gamla maskiner. 

Ferguson med bagagevagn
Snygg BM 35, årsmodell -52
David Brown -57 i toppskick

De var Skaraborgare och kom från Hjo, Tidaholm, Falköping, Saleby, Edsvära och Vara och hade de senaste tolv åren varje år gjort en gemensam tredagarsresa med sina gamla traktorer.

De blev positivt bemötta överallt och fick många glada tillrop och signaler från medtrafikanter, berättade de

Bagaget på gristransport

Övernattning sker på campingplatser och de väckte uppmärksamhet vart de än kom. Föregående natt hade tillbringats på Husabergs uddes camping i Askersund.

Efter en traktor, en Grålle, hängde ett släp. Det var en gammal gristransport som nu tjänstgjorde som bagagevagn. Efter en annan fanns en släpvagn som på flaket hade en traktor som fått punktering.

Kanske stämmer några rader ur Karin Boyes dikt ”I rörelse” väl in på deras resor:

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-18 20:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.