07 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkenytts Vänner träffades i solig park

Johnny Ericsson vann tipspromenad vid vänträffen och för det fick han en ny cykel som han cyklade hem på. Foto: Anders BjörkJohnny Ericsson vann tipspromenad vid vänträffen och för det fick han en ny cykel som han cyklade hem på. Foto: Anders Björk

Under onsdagskvällen ordnades träff för Sydnärkenytts Vänner i en park. Det bjöds på mat, frågesport och fint väder. Extra glad kanske Johnny Ericsson blev som vann en ny cykel.

Samlingspunkt var redaktionen i Kumla. Väderrapporter hade talat om att det möjligen kunde bli regn, men så snart vi insåg att det istället skulle bli sol knallade vi iväg hundratalet meter till Västra Parken. 

Alla nyheter är fortfarande gratis

Där dukades det upp mat och dryck till gästerna som var lite fler än 20 till antalet. Sydnärkenytts Vänner vänder sig till både privatpersoner och företag. Privatpersoner betalar 365 kr/år för att vara med, en krona om dagen.

Då är man med och stöttar oss och blir även inbjuden till två tillställningar varje år liknande denna. Företag/förening som är med i vänföreningen har en annons som syns året runt i högerspalt på våra nyhetssidor.

Anledningen att Sydnärkenytts Vänner skapades, för lite mer än ett år sedan, är främst att vi vill komma närmare våra läsare och annonsörer och dessutom är det av ekonomisk orsak.

Eftersom alla våra nyheter vi publicerar fortfarande är gratis, och vi inte får något bidrag för vår verksamhet, så finns möjligheten via ett medlemskap i vänföreningen att stötta oss så att vi kan fortsätta att finnas till. 

De inkomster som vi har är nästan uteslutande från annonsörer.

Johnny klarade att ranka storleken

Efter maten ordnades det tipspromenad i parken. 14 frågor fanns uppsatta på träd, bänkar och stolpar. Deltagarna fick klura på frågor som "Vilken planet ligger närmast solen"? och "Vad för figur har Askersund i sitt kommunvapen"?

Tvåan vann ett presentkort på fotvård.

Vinnaren, som hettte Johnny Ericsson, vann en helt ny cykel. Johnny var en av få som klarade av att rangordna våra bevakningskommuner Askersund, Hallsberg, Kumla, Laxå och Lekeberg i storleksordning för ytan.

- Jodå, den här går bra att cykla på, sade Johnny och trampade iväg.

Är du intresserad av att gå med i Sydnärkenytts Vänner? Privatpersoner klickar sig in på sydnarkenytt.se/vanner och företag/föreningar som vill synas året runt på våra nyhetssidor kan maila intresseanmälan till annons@kumlanytt.se

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-27 11:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.