Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Vänsterpartiets personalsatsningar högre än majoritetens

Västerpartiet kontrar den styrande majoriteten i regionen med än större personalsatsningar.

Idag kan vi läsa ett pressmeddelande från den politiska majoriteten i Region Örebro län att de satsar på personalen. En bra och efterlängtad satsning för de som dagligen utför sina arbeten i regionens verksamheter. Många uppgifter är tunga och inte minst det senaste årets utmaningar i spåren av pandemin har tydligt visat hur tuff arbetsmiljön kan vara för vårdpersonalen.

Majoriteten i regionen kommer med en efterlängtad satsning på vår personal, en satsning som Vänsterpartiet efterfrågat länge. Tyvärr tycker vi dock inte att den satsningen räcker. I det budgetförslag (V) hade för 2021 så fanns det med förslag som skulle ha stärkt lön och arbetsvillkor för personalen i regionen.

50 miljoner kronor skjuter (S), (C) och (KD) till för en särskild lönesatsning för hälso- och sjukvårdspersonalen. Det ska jämföras med de 75 miljoner kronor som Vänsterpartiet ville satsa. En särskild satsning som skulle innebära lönelyft för de med lägst lön, rättvisare och jämlikare löner för vår personal som är kvinnodominerad, arbetsförkortning på länets akutmottagningar hade varit möjligt med budgetförslaget från (V).

Det handlar också om regionen som arbetsköpare och att vara en attraktiv sådan. Vi har inget hemligt lager av vårdpersonal att plocka fram och kompetens-försörjningen i regionen är en stor utmaning. Dessa satsningar som Vänsterpartiet gör är för att vi måste kunna behålla vår personal samtidigt som fler medarbetare vill söka sig till oss. Personal som trivs och känner sig uppskattad samt får jobba under schyssta villkor är jätteviktig.

För att regionen ska uppfattas som en bättre arbetsköpare så nöjer sig inte Vänsterpartiet med satsningar på lön och arbetsvillkor. En höjning av friskvårdsbidraget fanns också med i budgeten från (V) samt att julklappen till personalen som togs bort måste återinföras.

Vårdpersonalen har rätt till en bra arbetsmiljö och inflytande samt ordentliga löner. Förutom de lönesatsningar och bättre arbetsvillkor för ett rättvisare och jämlikare arbetsliv som Vänsterpartiet kommer att presentera i sin budget för 2022, så vill vi dessutom återinföra julklappen till personalen samt en utökning av friskvårdsbidraget. Utöver bra villkor så kan vi visa lite uppskattning också. Personal som trivs och känner sig uppskattad stannar dessutom kvar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-26 9:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.