Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Utredning som spritstöld nedlagd

Polisen har redan lagt ner förundersökningen om den stora spritstölden från ett hemligt lager som polisanmäldes i början på veckan.
– Ett problem är att vi inte ens vet när stölden begåtts. Det kan ha skett någon gång mellan februari och nu, säger Per Berggren, Polisen Hallsberg.

Igår kunde vi rapportera att 1000 liter råsprit som lagrades i fat stulits från ett hemligt lager i Södra Närke. Orsaken till att fabrikören, som tillverkar sprit som säljs på Systembolaget, har hemliga lager är just risken för stölder. Det rör sig om en mindre producent.

– Det finns inget att gå på. Det enda vi vet är att dörren och det larm, som uppenbarligen inte fungerade, skadats vid inbrottet. Vi vet alltså inte ens när det hänt. Personligen tror jag tjuvarna visste exakt vad som fanns där och vet också hur de ska använda det stulna godset, menar Berggren.

Det har alltså inte varit någon på plats i lagret sedan februari.

– Så uppfattar jag det, avslutar Berggren.

Lager i Sydnärke

Spritfabrikören, som alltså vill vara anonym, betonade igår att spriten i det skick den är, inte går att dricka. Den är mycket stark, 86 procent och behöver renas innan man dricker. Spritframställningen sker på Gotland, men ägs av ett bolag i Degerfors. Lagret där inbrottet skedde ligger dock i Sydnärke.

Samma ämne:

Stor spritstöld (2021-10-06)
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-08 9:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.