25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Särskild Coronaledning etableras på USÖ

Universitetssjukhuset Örebro går upp i förstärkningsläge och etablerar därmed särskild sjukvårdsledning. Beslutet har fattats av Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län, det meddelar man under eftermiddagen 12 mars via ett pressutskick.

Den särskilda sjukvårdsledningen består av en stabssammansättning med representanter från olika verksamheter inom regionen. Den är speciellt utformad för att hantera situationen med covid-19.

- Vi gör det här för att kunna planera för ett större inflöde av patienter som är smittade med covid-19. Det handlar också om att kunna hantera den ökade belastningen på sjukvården och säkra tillgången på personal i ett dynamiskt snabbt förlopp. Vi vill på bästa sätt samverka med regionledningen och med övriga vårdgivare i regionen, säger Jonas Claesson.

Fåtal sjuka i länet

Region Örebro län har enbart ett fåtal personer som är konstaterat sjuka i covid-19 och för närvarande vårdas ingen av dessa på sjukhus.

- Vi ska fortsatt ta hand om alla patienter på ett tryggt sätt, både de som är sjuka i covid-19 och de som av andra anledningar behöver vård, säger Jonas Claesson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-12 16:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.