Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Uppdaterade buss och tågtider i länet

Den 12 december börjar nya tider för buss och tågtrafik att gälla i Örebro län. Nu är de nya tiderna sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats. Detta meddelar Länstrafiken via ett pressutskick.

- Vi uppdaterar kontinuerligt vårt utbud av resor med ambitionen att erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt. Resultatet av detta är bland annat att avgångstider justeras, att hållplatser flyttas och att körvägar förändras säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikschef på Länstrafiken

I den södra länsdelen utökas antalet avgångar mellan Lanna- Örebro, vilket underlättar arbetspendlingen till industriområdet Pilängen/Bista. En extra morgontur sätts in även in mellan Kumla station till Örebro med slutdestination Universitetssjukhuset.

En efterfrågad nyhet är även den nyinsatta lov- och helglinjen till Ånnaboda friluftsområde där pulka och skidor enkelt kan tas med.

Under helgen 10-12 december byts de tryckta tidtabellerna vid hållplatserna ut. Resenärer som ska resa under den helgen ombeds vara extra uppmärksamma så att de tittar på en aktuell tidtabell vid hållplatsen.

Från den 11 december gäller även nya tidtabeller för tåg. I Länstrafikens reseplanerare visas även nya tider för de tågbolag som vi har samarbete med och där våra biljetter gäller. Det gäller Västtrafik, Tåg i Bergslagen och SJ Regional. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-15 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla