Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Får fortsatt stöd till naturupplevelser

Naturen bjuder på oerhört mycket för både ung som gammal. Bilden är från Råå uddar, ett naturreservat två mil söder om Askersund. Naturen bjuder på oerhört mycket för både ung som gammal. Bilden är från Råå uddar, ett naturreservat två mil söder om Askersund.

Hopajola får 300 00 kronor i fortsatt stöd får att genomföra skolprojekt på Bergslagsleden. Beslutet togs idag av regionala tillväxtnämnden.

- Vad roligt, jag har faktiskt ännu inte hört nyheten, säger en överraskad Anki Rauséus på naturvårdsorganisationen Hopajolas kansli i Örebro.

Det blir fjärde året som projektet kan genomföras.

- Som mest har vi haft 20 skolklasser som deltagit i olika aktiviteter och det är årskurs 5 som varit med och fått mer kunskap om naturen.

Skolprojektet heter Naturäventyret och handlar om rörelseaktiviteter och naturupplevelser. Skolbarnen hämtas med buss vid respektive skola, och leds ut i skogen av naturguider där de får leka och stoja innan det är dags att kliva på bussen för återfärd.

Funktionsvariationer

Inför nästa år satsar regionala tillväxtnämnden även 85 000 kronor för att Hopajola ska kunna genomföra tillgänglighetsguidningar tillsammans med länets kulturinstitutioner. 

- Vi har fina naturområden som är tillgänglighetsanpassade i länet och vi vill ge personer med funktionsvariationer möjlighet att komma ut till dessa genom organiserade utflykter, säger i ett pressmeddelande Irén Lejegren, (S) ordförande i regionala tillväxtnämnden. 

Under 2022 ska Hopajola erbjuda åtta tillfällen för naturguidningar med olika tillgänglighetsteman, detta enligt Region Örebro län. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-10 15:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.