Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19
Laddar spelare...

Indianerna halkade efter från start

Lagkapten Lindgren ger Pepe och Iversen en känga

Pepe Protasiewicz kunde som vanligt kvittera ut ett högt betyg i matchen med en suverän omkörning av landsmannen Walasek i heat åtta. Foto: Viktoria Salonen

SPEEDWAY: Det var kvällen då den återvändande sonen Fredrik Lindgren skulle visa klass i hemmapremiären.  Istället körde han omkull två heat i rad och blev utesluten. En snygg heatvinst blev det dock för "Freddie" men Indianerna föll tungt mot Rospiggarna med 42-47.

Ambulansen kom ut men Jonsson, som låg kvar längst, kunde till slut resa sig. Rospiggarnas störste stjärna blev dock groggy och fick bryta matchen efter två heat och noll poäng.

Även Jonsson utesluten

I omstarten var Lindgren utesluten.  Rospiggen Jonas Davidsson breezade ifrån med Indianen Cameron Woodward som tvåa. Då kommer Andreas Jonsson och trycker bort Woodward i utgången av näst sista kurvan så att denne far i backen.

Domaren uteslöt Jonsson medan Woodward, trots att han inte kom i mål, fick behålla sina pinnar och heatet slutade 3-2 till Rospiggarna.

Laget från Hallstavik, som sensationsslog guldfavoriterna Vetlanda förra omgången, skulle sedan aldrig släppa ifrån sig ledningen. Det var klasskillnad i första reservheat som slutade med femetta för Rospiggarna. En snabb "femetta-replik" av firma Pepe/Woodward i nästa heat jämnade dock till det hela och publiken var nöjd..

Indianerna var en hårmån från att ta ledningen i matchen i heat 5, men Mikael Max fick se sig passerad sista metrarna av Kim Nilsson, i heatet som Iversen vann.

Niels Kristian Iversen fick under matchkvällen en hedersgåva av Kumla MSK för sina insatser i förra årets GP. Men är han för självisk, den gode dansken?
Körde på lagkamraten

Fredrik Lindgren gjorde en usel start i sitt andra heat (7) och kom direkt på efterkälken, bedrövelsen fortsatte med att han och Woodward åkte ihop på första varvet och Lindgren blev utesluten igen. Bättre start på återkomsten till Sannahed hade nog Fredrik önskat sig!

- Det heatet är en riktig tjuvstart och jag trodde faktiskt det skulle bli röd flagg men de körde vidare. Sen kör Cameron och jag ihop och jag blir utesluten. Att inte ens ha kommit ett varv på sina två första heat gör att det inte blir lätt komma in i matchen, suckade Lindgren.

Omstarten vann Rospiggarna med 5-1 och ledning med sju poäng efter sju heat för bortalaget. Indianerna kontrade ånyo med en femetta signerad Pepe/Iversen i heat 8 där Pepes omkörning på varv tre av Walasek var skön speedwaykonst. Med centimeterprecision trängde han sig förbi på innern. En sån omkörning gör man inte om man inte kan banan som sin egen bakficka.

Iversen trängde ut Max

I heat 9 fick Mikael Max en bra start. likaså Iversen som dock inte behandlade Max som en lagkamrat i utgången av första sväng utan tryckte upp honom mot sargen vilket gjorde att Max tappade fart och kom sist ut i heatet som slutade 3-3 men kunde/borde slutat med poängövervikt för Indianerna.

I heat 10 fick Lindgren visa att han ändå kan köra bra speedway när han besegrade Walasek och duktige reserven Timo Lahti, men underläge tre poäng i paus för hemmalaget, och närmare än så kom man inte.

5-1 för "fel" lag

När Timo Lahti och Mads Korneliussen vann med 4-2 i heat 13 mot Pepe/Woodward var Indianerna fem poäng efter med två heat kvar. Och visst blev det 5-1 i heat 14 som behövdes, men till "fel" lag. Chris Harris och Walasek var smartare och kyligare än Iversen och Lindgren i heatets början, tog kommandot direkt och släppte det sen aldrig.

37-46 inför nomineringsheatet och ridå för Indianerna Som visserligen snyggade till siffrorna med en femetta i nomineringen, ett heat där ÄNTLIGEN båda hemmaförarna (Pepe och Iversen) fick en bra start, men det var så dags då.

Räcker inte till

Rospiggarna vann rättvist trots att "fixstjärnan" Andreas Jonsson skadades och nollade i poängprotokollet. Indianerna räcker helt enkelt inte riktigt till då man har både Bjerre och Lindbäck skadade, laget blir för ihåligt och det är bara hoppas dessa förare kan kvickna till om inte alltför länge, annars är Kumlalaget illa ute.

För serien känns jämnare än förra året. Man ska inte dra för stora slutsatser efter bara två omgångar men de sämsta lagen i serien 2014 är bättre än under 2013 så det kommer plockas poäng på alla håll och kanter och det gäller att inte halka efter från början.

Kollar man på papperet har Indianerna två mariga matcher framför sig. Närmast tunga guldfavoriten Elit Vetlanda hemma och i omgång fyra Vargarna borta. Ett lag man föll klart mot på Kråkvilan ifjol.

Australiensaren Cameron Woodward var bland de sista in i laget men har hittills gjort hyfsat ifrån sig, tappade dock i slutet mot Piggarna.
Olyckliga situationer

Lagkapten Fredrik Lindgren fick som sagt ingen rolig återkomst till Sannahed och summerade matchen så här.

- Vi kommer inte in i matchen på ett bra sätt. Iversen och Pepe gör det bra, men sen har vi det svårt när vi måste köra riders för Lindbäck och Joel och Mikael har det tufft på reserven samtidigt som jag har lite oflyt i mina heat i början. Sen tycker jag Cameron Woodward kämpar på bra, men som helhet räckte det inte idag.

Du har ju sagt tidigare att det kommer kännas nervöst i Indianerna i början, kände du av det idag och var det något som påverkade negativt?

- Jo, det var nervöst idag, men det är inte därför det som sker sker. Det är två olyckliga situationer jag är inblandad i mina två första heat i.

Vad rent konkret tycker du kan bli bättre i laget efter två raka förluster?

- Vi måste börja hjälpa varann mycket bättre, Pepe och Iversen i all ära de tar poäng, men de är lite egna tycker jag och jag skulle vilja se en lite annan inställning hos dem.

"Skulle kunna hjälpa till bättre"

Hur då kan du utveckla?

- Det känns som de skulle kunna hjälpa till på ett bättre sätt. Ge lite mera råd och se sig om mer på banan efter sin partner.

Vad Indianernas lagledare Dalle Andersson-Bäckström tyckte om matchen fick vi aldrig veta. Först svarade han uppenbart irriterad "inte nu" när vi ville ställa frågor efteråt och försvann. Därefter svarade han inte vare sig på telefonsamtal eller sms.

Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg tog sig dock tid och var självklart mycket tillfreds.

- Ingen bra start med Andreas Jonsson skadad, men vi har ett jämnt och bra lag och alla tar poäng, jag är jättenöjd!

Det kändes som ni hade bättre samarbete där ute, håller du med?

- Vi har jobbat mycket med det och att få alla att kämpa för varandra och det tycker jag vi visar idag.

Indianbetygen 1-5

Fredrik Lindgren 1: Tre nollor och två uteslutningar på fyra heat. En mardrömsdebut för hemvändaren.

Cameron Woodward 2: Bra start, men avslutade sämre.

Piotr Protasiewicz 4: Stabil på hög nivå som alltid i Sannahed.

Niels-Kristian Iversen 4: Leverar alltid mycket poäng, men kunde kört schysstare mot lagkamrater.

Mikael Max 1: I premiären hade han inte ett rätt, bättre fart i hemmadebuten och såg stundtals lovande ut. Men gör för många dåliga heat.

Joel Andersson 1: Har fått en tuff start i Elitserien och ännu efter två omgångar inte varit före en motståndare. Skillnaden mellan Allsvenskan och Elitserien är stor, det har Joel blivit varse om nu, men det är bara kämpa på så kommer poängen!

Kommentera artikeln
Publicerad: 2014-05-13 21:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.