25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Svängde sina lurviga i Svinnersta

Tjo, vad det var livat! Svinnersta Kapell vet hur man firar trettondagsafton bäst - med dans så klart. Foto: Rune SunvissonTjo, vad det var livat! Svinnersta Kapell vet hur man firar trettondagsafton bäst - med dans så klart. Foto: Rune Sunvisson

Måndag 6 januari var det trettondagsafton. Det firade man i Svinnersta kapell med en riktig musik- och dansträff.

Det var ett stort gäng danssugna som strålade samman under Svinnersta Kapells tak. På schemat stods dans, dans och lite mer dans, men även levande musik!

Levande musik till dansen

På plats fanns många spelmän som turades om att bjuda de samlade besökarna på den ena dansvänliga melodin efter den andra.

Med så mycket rörelse planerad gäller det att tanka kroppen med bensin - vilken tur då att man bjöd på lite välbehövlig risgrynsgröt i pausen.

Ett uppskattat evenemang

Aftonen avslutades därefter med en svettig långdans och besökarna tycktes vara nöjda med kvällen.

- En jättetrevlig kväll med duktiga spelmän och bra musik! löd en av recensionerna. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-07 14:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.