Gå till innehåll
Sydnärke / Brott


Taxichaufför dömd för
fortkörning på 30-sträcka

Publicerad: 16 November 2023 12:50

En taxichaufför från Sydnärke körde en minibuss åt Länstrafiken och utförde en serviceresa den här dagen, den 5 september. Vid en trafikkontroll med lasermätare uppmätte polisen att taxichauffören
körde 53 kilometer på en 30-sträcka.

Taxichauffören nekade till att han kört för fort.. Han medgav att han kört i 53 kilometer, men menade att han i minibussen hade en taxameter som anger hur fort han får köra. I det här fallet sa instrumentet att han kunde köra i 50 kilometer per timma.

Skyltat med 30

Det här inträffade på Letstigen i Degerfors, på en plats där vägen smalnar av så att bilarna inte kan mötas. På platsen är det också skyltat att 30 kilometer råder under dagtid.
Taxichauffören uppger i förhören att när han läste på skyltarna så upphörde begränsningen på 30 kilometer klockan 14: själv passerade han med sitt fordon klockan 14:45.
Tingsrätten konstaterar att en bilförare alltid måste hålla koll på den skyltning som finns på platsen; man kan inte förlita sig på sina instrument.
Därför döms den 43-årige taxichuaffören från Sydnärke för brott mot trafikförordningen. Han ska betala 3 200 kronor i böter.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter